Aripioare glazurate, la slow cooker

Faceti cunostinta cu cele mai fragede aripioare si bucati de piept de pui. Glazurate, lipicioase numai bine sa le devorezi cu mana.

De mult am in plan sa fac aripioare la slow cooker. Orice carne preparata in vasele Crock-Pot iese foarte frageda si bine gatita. Iar pentru ca se gătește perioada indelungata la temperatura joasa, se pastreaza si nutrientii. Ca sa înțelegeți cum funcționează un slow cooker: timpul setat pe timer este timpul in care temperatura ajunge la 100 de grade. Acest timp poate varia între 1 si 24 h. Crock-Potul in care am fac eu acest preparat este Dura Ceramic cu vas de 6 l .

Revenind la preparatul nostru de azi, mentionez ca am pus si cateva bucati de piept de pui deoarece sotul meu nu mănâncă aripioare (stiu, pierderea lui). A iesit foarte bun. Tot cu înveliș glazurat si lipicios. 🙂

Reteta este una extrem de simpla si cu puține ingrediente. Tot ce trebuie sa facem este da curatam si taiem aripioarele si pieptul de pui. Sa facem un sos din ketchup, sos dulce acrișor, usturoi granulat, sare si piper pe care sa il amestecam bine un vas cu carnea. Punem totul la slow cooker, le scoatem si le mai bagam la cuptor puțin pentru a deveni lipicioase si gata!

Mai jos va las reteta completa și cateva poze cu pasii.

Ingrediente (pentru 4 portii generoase):
7-8 aripioare de pui intregi
3-4 bucati de piept de pui
(Daca vreti doar aripioare, dublați cantitatea si nu mai puneți si pieptul)
100 g ketchup sau sos barbeque (puteti sa puneți ce preferati -ketchup dulce, picant, sos brabeque)
2 linguri sos dulce picant (optional)
1 lingura usturoi granulat
Sare
Piper

Cum procedam:
Curatam aripioarele, eliminam vârful, apoi le taiem in 2
Taiem bucățile de piept sa fie aceeași dimensiune cu aripioarele
Intr-un bol/farfurie amestecam ingredientele pentru sos
Punem carnea in vasul slow cookerului si adaugam sosul
Amestecam bine totul, astfel incat toate bucățile sa fie acoperite bine cu sos
Setam timerul 4 h pe treapta high sau 5 h 30 minute pe treapta low
Dupa ce trec orele de preparare distribuim carnea pe o tava de cuptor si le bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute – putem sa le mancam si fara acest ultim pas, insa daca le bagam putin la cuptor, zaharurile din sos se caramelizeaza si astfel devin lipicioase si, evident, delicioase.

Noi le-am mancat simple, cu extra sos si am adaugat si putin sos picant.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.