NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Carrot cake cu crema de mascarpone si portocale

Picture of Prăji

Prăji

ianuarie 30, 2014

Simplu si delicios! 

De sarbatori am fost printesa:) Mama si soacra mea m-au alintat  numai cu bunatati. Pe langa eternele preparate specifice sarbatorilor de iarna, ele au reusit sa ma suprinda cu niste prajituri delicioase. Unele dintre ele  facute special sa impresioaneze preajiturista din mine. Si, ghici ce?! Chiar au reusit. Cea la care mi-a ramas gandul a fost super simpla prajitura cu morcov facuta de mama sotului meu. Primul dulce pe care l-am facut cum m-am intors in Bucurestia fost acest carrot cake. Ceea ce a facut ea era o prajitura foarte buna, gustoasa si usor de facut.  Asa ca la revenire in Bucuresti m-am pus pe treaba. Dar, cum orice prajitura e mai buna cu crema si parca e si mai buna daca e de fapt un tort, m-am hotarat sa o transform intr-un tort cu morcovi si crema de mascarpone.

Rezultatul a fost unul uimitor, mai ales pentru ca morcovul si portocala sunt prieteni buni. Nu numai ca a iesit foarte bun, dar deja am si dat reteta unei prietene care l-a facut chiar a doua zi dupa ce l-a savurat la mine.

Avem asadar un tort simplu si delicios cu ingrediente putine si foarte ieftine (exceptie face branza mascarpone).  Se face rapid si necesita cunostite minime intr-ale prajituritului.

Lista de ingrediente (Pentru blat)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Lista de ingrediente (pentru glazura)

Cum procedăm?

1. amestecam igredientele lichide intr-un bol, iar pe cele solide in alt bol

2. adaugam ingredientele solide celor lichide si amestecam cu o lingura (avem grija sa amestecam doar pana cand ingredientele se incorporeaza, nu mai mult. Cu cat amestecam mai putin, cu atat blatul va iesi mai pufos)

3. tapetam o tava de tort (cu diametrul de 23 cm) cu faina si ulei (sau cu hartie de copt)

4. turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii

5. scoatem blatul si il lasam sa se raceasca

6. cat timp acesta se raceste preparam crema: amestecam cu o lingura de lemn toate ingredientele

7. taiem blatul in doua pe orizontala, punem crema, ornam cu glazura de zahar si stelute.

Notes

Daca postiti, eliminati crema si veti avea o prajitura gustoasa si aromata.

Savurati!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.