De Paste am fost la socri si la parinti. Si cum pleci de la ei daca nu cu traista plina. De data asta am vizitat si alte rude care mi-au incarcat sacosele si cu lapte proaspat de oaie, smantana si multe-multe verdeturi.
Ajunsa acasa am facut o ciorba de stevie cu leustean si din stevia ramasa m-am gandit sa mai fac ceva. De mult vreau sa incerc o varianta de alivanca sarata, asa ca acesta a fost momentul cel mai potrivit: alivanca sarata cu stevie, leustean si branza.
Rezultatul: mult peste asteptari. A iesit un aluat foarte umed si extrem de gustos.
Am mancat toata alivanca foarte rapid, fiind ideala la mic dejun, pranz si cina, la gustare pe drum sau intre mese.
Modul de preparare este atat de simplu incat parca mi-e si greu sa o numesc reteta: amestecam, taiem, presaram si coacem. 7-10 minute prepararea 35 de minute coacerea si avem un preparat cu gust de primavara adevarata.
- 400 ml lapte batut sau sana
- 100 g smantana
- 4 oua
- 100 g malai
- 50 g gris
- 1 legatura de stevie
- 1 legatura leustean
- 100 g cas sau telemea (eu am pus 50g temelea si 50 g cas)
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingura mirodenii (eu am pus un amestec de rosii uscate cu chili de la Kamis)
- Sare (doar daca branza nu este foarte sarata)
- Intr-un bol batem usor ouale, apoi le amestecam cu smantana
- Turnam sana, omigenizam, apoi adaugam malaiul, grisul si condimentele
- Taiem marunt stevia si leusteanul si le adaugam in compozitie
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut o tava de 25/30 cm)
- Nivelam bine verdeturile apoi, sfaramam pe deasupra branzeturile
- Coacem la cuptorul preincalzit la 180° (convectie) pentru 35 de minute
- O mancam calduta sau rece.
Cu drag, Praji.