NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
septembrie 19, 2014
Maybe broccoli doesn’t like you either
…este o fraza care mi-a ramas in minte pentru ca m-a amuzat copios la acea vreme. Acum, pe bune: ce aveti oameni buni cu saracu’ brocoli? Ce nu inteleg este ca multora le place conopida, care are un gust mult mai pregnant, si nu le place brocoli. Poate pentru ca e verde… nu stiu, ciudat oricum.
Mie imi place foarte mult, singura problema este ca nu puteam sa-l gatesc foarte des deoarece sotului meu nu-i placea. Si cum noi luam cina impreuna zilnic si nu-mi place, este greu/ciudat/obositor sa gatesc doua feluri diferite, m-am gandit sa mai fac o incercare.
Avand istoria fasolei pastai, am zis ca sigur va merge smecheria si la brocoli. Si, giciti ce?! Chiar a functionat. Bineinteles ca a intrebat „Da’ ce avem noi aici?” si nu i-am zis. L-am pus sa ghiceasca, n-a ghicit, a zis doar „mmm, bun… chiar foarte bun!” N-a fost chiar asa greu, as zice acum. De atunci incepand, leguma minune se regaseste si in alimentaia lui, deocamdata doar gatita asa… dar nu ma dau batuta.
1. Intr-o oala mare punem la fiert 3-4 l de apa – adaugam o lingura de sare
2. spalam brocoli si il separam in buchetele
3. cand apa clocoteste, adaugam buchetele si le oparim pentru 2-3 minute
3. le scoatem, le scurgem bine intr-o sita, apoi le transferam pe un prosop (de hartie sau nu)
4. maruntim fulgii de porumb intr-un mojar sau intr-o punga, asttefl incat sa obtinem un pesmet nu foarte marunt
5. intr-un bol batem ouale – asezonam
6. trecem brocoli prin faina, ou, fulgi (exact in ordinea acesta) – ca la snitele
7. prajim intr-o tigaie pana capata crusta aurie (eu prefer sa le frig intr-un pic de unt, ies mai gustoase… buchetele)
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.