NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Brocoli in crusta crocanta de fulgi de porumb

Picture of Prăji

Prăji

septembrie 19, 2014

Maybe broccoli doesn’t like you either

…este o fraza care mi-a ramas in minte pentru ca m-a amuzat copios la acea vreme. Acum, pe bune: ce aveti oameni buni cu saracu’ brocoli? Ce nu inteleg este ca multora le place conopida, care are un gust mult mai pregnant,  si nu le place brocoli. Poate pentru ca e verde… nu stiu, ciudat oricum.

Mie imi place foarte mult, singura problema este ca nu puteam sa-l gatesc foarte des deoarece sotului meu nu-i placea. Si cum noi luam cina impreuna zilnic si nu-mi place, este greu/ciudat/obositor sa gatesc doua feluri diferite, m-am gandit sa mai fac o incercare.

Avand istoria fasolei pastai, am zis ca sigur va merge smecheria si la brocoli. Si, giciti ce?! Chiar a functionat. Bineinteles ca a intrebat „Da’ ce avem noi aici?” si nu i-am zis. L-am pus sa ghiceasca, n-a ghicit, a zis doar „mmm, bun… chiar foarte bun!”  N-a fost chiar asa greu, as zice acum. De atunci incepand, leguma minune se regaseste si in alimentaia lui, deocamdata doar gatita asa… dar nu ma dau batuta.

Ustensile

Boluri

Tigaie

Mojar (optional)

Lista de ingrediente (pentru 2 portii)

Cum procedăm?

1. Intr-o oala mare punem la fiert 3-4 l de apa – adaugam o lingura de sare

2. spalam brocoli si il separam in buchetele

3. cand apa clocoteste, adaugam buchetele si le oparim pentru 2-3 minute

3. le scoatem, le scurgem bine intr-o sita, apoi le transferam pe un prosop (de hartie sau nu)

4. maruntim fulgii de porumb intr-un mojar sau intr-o punga, asttefl incat sa obtinem un pesmet nu foarte marunt

5. intr-un bol batem ouale – asezonam

6. trecem brocoli prin faina, ou, fulgi (exact in ordinea acesta) – ca la snitele

7. prajim intr-o tigaie pana capata crusta aurie (eu prefer sa le frig intr-un pic de unt, ies mai gustoase… buchetele)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.