NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 20, 2015
Atentie! Creeaza dependenta!
Cand spun ca da dependenta vorbesc serios! Fie ea o pavlova cu zahar aroma de mac si fructe de padure, fie pavlova cu fructe de vara si sos de ciocolata, aceasta – mult spus – prajitura da dependenta. Acest virus l-am capatat de la Catalina de la Kiss The Cook – se stie, cand mergi la ea in vizita sau cand vine ea in vizita, e clar ca undeva are pitita o super pavlova. La ea pe blog gasiti mai multe retete, preferata mea este cea cu crema de ricotta si seminte de pin, care are si un super GIF.
Sa revenim. De ce spun ca da dependenta: pentru ca este extraordinar de buna! Este cam tot ce ti-ai putea dori de la un desert si asta pentru ca poate satisface toate gusturile. Daca iti plac deserturile cu vanilie, o faci crema de vanilie, daca iti plac cele cu ciocolata, o faci cu sos de ciocolata, daca iti plac cele cu fructe o faci cu fructe si tot asa.
Eu am facut si cu caramel si nuci, cu ciocolata si alune, cu fructe si frisca… combinatiile sunt infinite. Prea multe nici nu am ce sa va spun. Poate doar ca se face simplu, ai nevoie de un mixer de mana sau un tel si-un brat vanjos, un cuptor si imaginatie. 😉
Este un desert care se face usor, problemele pot aparea insa la cuptor, acesta prajitura si al ei nume rusesc ridica anumite probleme la copt, are tendinta sa se crape. Alina a avut cateva experiente de acest gen, dar nu s-a dat batuta pana nu a facut una perfecta (cum mie nu mi-a iesit niciodata!). Eu va zic sa stai calmi si daca va crapa putin, de aia e acolo crema, sa o acopere. 😉
Bezelele
Amestecam zaharul cu amidonul
Batem albusurile cu un praf de sare pana cand se formeaza o spuma usoara-translucida
Cand s-a format spuma usoara incepem sa adaugam treptat cate o lingura de zahar (amestecat cu amidon). Atentie – nu adaugam urmatoarea lingura pana cand nu s-a topit zaharul adaugat anterior
Mixam/batem pana obtinem o spuma alba, lucuioasa, care nu se desprinde de pe paletele mixerului/telului
Adaugam otetul, apoi mai mixam cateva secunde
Pe o tava (tava cu care vine dotat cuptorul) punem hartie de copt
Distribuim cate 2 linguri de bezea in 6 locuri, apoi nivelam usor – avem grija ca in mijlocul fiecarei bezele sa facem o mica adancitura, acolo vor sta frisca, sosul de cioco si fructele
Coacem la cuptorul preincalzit la 130 de grade C pentru 1 ora – 1 ora si 5 min. Daca aveti cuptor cu gaz sau aragaz fara indicator de temperatura, setati cuptorul la temepratura cea mai joasa si coaceti bezeaua cu cuptorul deschis foarte putin („priponiti” usa cu o lingura de lemn), astfel temepratura din cuptor va ajunge la 130-135 de grade
Dupa ce am copt bezeaua intredeschidem usa cuptorului si lasam bezelele sa se raceasca in cuptor.
Batem 200 ml de frisca cu lingurita de zahar pudra (daca folosim) – dam la frigider
Intr-un bol punem ciocolata maruntita si restul de frisca (200 ml), apoi punem pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata, apoi amestecam – obtinem un sos lichid pe care il lasam la racit
Punem pe fiecare bezea in parte o lingura de frisca, sos de ciocolata si fructe la alegere
Decoram cu frunze de menta
Daca vreti sa organizati o petrecere si vreti sa va dati gata invitatii, faceti mai multe bezele. Puneti frisca intr-un bol, sosul de cioco intr-un vas tip carafa (sau cana) si, in diferite boluri/farfuriute puneti fructe/nuci/ migdale/pesmet de biscuiti dupa preferinte.
Astfel fiecare invitat isi va face combinatia preferata.
Bucurati-va de vara si faceti deserturi cu fructe! 😉
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.