NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
noiembrie 25, 2015
…si un Giveaway!
Stiu, va e dor sa mai scriu o retea, si mie. Mie imi e mai dor decat va e voua… 😉 De facut am tot facut bunatati, dar de scris retetele… cam greu. Asa ca azi, pe repede inainte va dau o super reteta de cheesecake cremos si aromat. Si nu as fi venit dupa atata timp cu o reteta de cheesecake, daca nu imi dadeau simpaticii de la St. Dalfour sa incerc super gemurile lor, dar, mai ales, sa va dau si voua. Iap, ati auzit bine: 5 borcane de gemuri care mai de care mai exotice, insotite de doua linguri ceramice editie limitata, create special pentru aceste borcane tip sonda, vor ajunge la unul dintre voi. Cel/cea care imi va scrie intr-un comentariu cea mai interesanta utilizare a gemului St. Dalfour intr-un preparat, fie el dulce sau sarat, va primi dulceturile numaidecat (predare manuala sau prin Posta Romana).
St. Dalfour este o companie franceza cu traditie – fondata In 1984 – apartinand aceleiasi familii inca de la inceput. Reputatia mondiala se datoreaza produsului lider, „un desert 100% din fructe”, pentru care zaharul utilizat In mod traditional In gem se inlocuieste cu zaharul din fructe (suc concentrat).
Utilizarea sucului concentrat in fabricarea gemului este o inovatie ST. Dalfour inspirata de o veche metoda de conservare. Aceasta idee a pornit din timpul copilariei domnului Kistner, presedintele St. Dalfour Franta.
„In timpul celui de al doilea razboi mondial zaharul era costisitor si disponibil doar in ratii moderate. Acest lucru a condus-o pe bunica domnului Kistner, care detinea podgoria familiei, sa inlocuiasca zaharul cu sucul de struguri, In special In pregatirea GEMULUI. Aceasta este originea retetei ST. DALFOUR”.
Asadar, mai jos, cel mai cremos si mai aromat cheesecake ever: Oreo cheesecake cu gem de portocale si ghimibir.
Pisam biscuitii intr-un blender sau cu ajutorul unui sucitor, apoi amestecam pesmetul format cu untul topit si racit
Tapetam tava cu pesmet, apoi o dam la frigider
Intr-un bol (cu ajutorul unui mixer sau cu un tel) amestecam branza, dupa care, rand pe rand adaugam ouale
Dupa ce am inglobat ouale, adaugam restul ingredientelor si mai mixam putin (nu foarte mult, ci doar cat sa se omogenizeze compozitia – nu vrem o spuma aerata, ci o crema)
Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 40 de minute
Lasam cheesecakeul la racit, apo intindem pe deasupra un strat subtire de gem cu portocala cu ghimbir de la St. Dalfour.
Indulciti-va zilele si fara zahar!
Cu drag, Praji!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.