NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Briose cu gem de caise

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 8, 2016

Cea mai usoara reteta de briose

Daca ma intrebati de ce nu am postat reteta acesta pana acum, nici nu stiu ce sa va raspund. Probabil asa a fost sa fie: sa o pregatesc impreuna cu voi live (pe facebook). Am testat foarte multe retete de brise (muffins), cupcakes, insa aceasta mi-a placut cel mai mult. De ce: pentru ca este foarte usor de facut si pentru ca este cea mai apropiata reteta de stilul nostru, romanesc, de a face prajituri (metoda pandispanului).

In live-ul pe care l-am facut, va spuneam ca exista diferenta intre muffins (numite la noi briose) si cupcakes. Cupcakes se fac prin metoda „creaming”, adica se alifiaza untul cu zaharul, apoi, tot prin aceeasi metoda, a mixarii, se adauga ouale si faina. Spre deosebire de cupcakes, muffins se fac amestecand separat ingredinetele uscate si cele umede, de abia apoi se amesteca cele doua compozitii.

Briosele mele sunt o combinatie intre cele doua, adica am luat calea de mijloc: mixam ouale cu zaharul, apoi adauam restul ingredientelor. Partea si mai frumoasa este ca le puteti aromatiza si umple cum si cu ce doriti voi. Mie nu imi place si nu mi-a placut niciodata checul simplu sau pandispanul gol, asa ca in mijlocul fiecarei briose pun o bucatica de fruct, ciocolata, gem sau branza.

De aceasta data am facut briose cu gem de caise in  interior si pe deasupra am pus cativa fulgi de ciocolata. Voi, dupa cum am spus, puteti sa le faceti cu ce aveti la indemana.

Cu scuzele de rigoare ca nu v-am impartasit mai devreme aceasta reteta, va las mai jos reteta mea cea draga, reteta care a fost „alaturi de mine” cand pasiunea mea a luat avant si mi-a dat curaj sa fac niste candy baruri gustoase si aratoase.

Lista de ingrediente (pentru 12 briose)

Cum procedăm?

Mixam bine zaharul si praful de sare cu ouale pana cand isi tripleaza volumul si obtinem o spuma galben pal- este important sa batem bine oule cu zaharul pentru ca astfel vom avea briose pufoase. De asemenea daca ouale nu sunt batute suficient, gemul se va lasa pe fundul brioselor

Adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, zahara vanilat sau ce aroma dorim, apoi mixand turnam in fir subtie uleiul

Amestecam faina cu praful de copt, apoi, cu ajutorul unei spatule, o incorporam prin miscari usoare in compozitia cu ou

Umplem cu aluat trei sferturi din fiecare forma de briose (in care am us in prealabil hartiutele), apoi in mijlocul fiecarei briose punem 1/2 lingurita gem

Decoram cu fulgi de ciocolata

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute (sau pana cand daca infigem o scobitoare, o scoatem curata)

 

Faceti deserturi in casa, sunt cele mai bune! Cu drag, Praji!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.