NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
mai 12, 2017
Va aratam in live-ul pe care l-am facut ultima data, cele trei feluri preferate in care imi place mie sa marinez carnea. Nu sunt niste retete secrete, nici sofisticate, sunt insa foarte utile. Unele sortimente de carne chiar au nevoie sa fie marinate. De exemplu, noi primim carne de la parintii nostri care o cumpara de la tara. Majoritatea vitelor care se cresc in Romania sunt ”vaci de lapte”, drept pentru care carnea de la aceste vaci nu este la fel de frageda precum carnea de la vite de carne. In general carnea de vita care se gaseste in Romania provine de la astefl de vaci. Asadar, de cele mai multe ori acest tip de carne are nevoie de marinare.
Bineinteles marinarea nu se face doar pentru fragezire, cat si pentru aromatizare, chiar si pentru a schimba textura carnii – marinada pentru mancare chinezeasca.
Prima varianta, suc de portocale cu usturoi, este potrivita pentru frigere. Eu tai feliile de carne subtire, le marinez, le sterg apoi le frig rapid pe tigaia incinsa. De obicei acompaniez aceasta friptura cu ciuperci galzurate cu otet balsamic. De mentionat este faptul ca friptura va fi foarte frageda, insa nu va capata gust dulce, ci doar o vaga aroma de portocala si usturoi.
Varianta a doua, ulei de masline cu ierburi, este o marinada potrivita pentru bucatile mari de carne, iar eu o fac pentru fripturile mai groase care urmeaza sa fie pregatite la cuptor. Uleiul de masline are in general o aciditate crescuta acest lucru ajutand la fragezirea carnii.
Varianta trei, cea de care sunt cea mai bucuroasa ca am descoperit-o, este cea pentru prepararea macarurilor chinezesti. Dupa cum va spuneam si in live, carnea din mancarea chinezeasca are o textura diferita. Aceasta combinatie de ingrediente face carnea sa devina mai pufoasa si gelatinoasa, exact ca cea din preparatele chinezesti.
Punem carnea intr-un bol sau punga cu fermoar, apoi adaugam sucul de portocale si usuroiul zrdobit
Masam bine carnea
Acoperim carnea sau sigilam punga
Lasam la marinat pentru minim o ora, maxim 5 zile
Pentru pregatire, scoatem carnea de la marinat, o curatam de pulpa de portocale si usturoi, o stergem bine cu prosoape de bucatarie, o saram/piperam dupa preferinte, apoi o frigem
Punem carnea intr-un bol sau punga cu fermoar, apoi adaugam uleiul de masline si ierburile
Masam bine carnea
Acoperim carnea sau sigilam punga
Lasam la marinat pentru minim o ora, maxim 5 zile
Pentru pregatire, scoatem carnea de la marinat, o curatam de uleiul de masline si ierburi o stergem bine cu prosoape de bucatarie, o saram/piperam dupa preferinte, apoi o preagim la gratar sau la tigaie
Punem carnea intr-un bol sau punga cu fermoar
Intr-un bol adaugam toate ingredientele si le amestecam pana se dizolva bicarconatul si amidonul
Turnam lichidul obtinut si amestecam bine
Acoperim carnea sau sigilam punga
Lasam la marinat pentru minim o ora, maxim 5 zile
Pentru pregatire incingem o tigaie tip wok in care punem ulei de susan
Turnam carnea direct din bol/punga – vom observa ca tot lichidul a fost absorbit
Frigem carnea la foc iute sau o preparam conform retetei chinezesti pe care vrem sa o pregatim
Bucurati-va de gusturi si experimentati.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.