NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
noiembrie 26, 2018
Daca sunteti din categoria iubitorilor de ciuperci, atunci aceasta supa crema din mix de ciuperci este pentru voi. Am reusit sa fac o supa atat de gustoasa, incat mi-a fost si greu sa cred ca o supa de ciuperci poate fi atat de buna. Folosind mai multe feluri de ciuperci, gusturile pe care le regasim in supa sunt variate. De fapt cred ca savoarea ei este data de paleta de arome. Eu am folosit champignon, hribi, urechi de lemn si shiitake.
Daca nu aveti toate aceste sortimente, incecati sa folositi macar 2 – champignon si hribi sau champignon si shiitake. De ce aceste doua combinatii: pentru ca champignon au gust usor neutru si hribii sau shiitake vin cu aroma intensa.
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o oala
Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ½ pahar din supa si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic
Intre timp taiem felii toate ciupercile
*Avem grija ca ciupercilor shiitake sa le taiem cozile pentru ca sunt foarte tari
Dupa cele 5 minute adaugam ciupercile, buchetelul cu cimbrisor sare si piper si amestecam bine – lasam la foc mic 5 minute pana ciupercile incep sa se prajeasca usor
Adaugam supa si mai lasam la fiert inca 5 minute din momentul in care da in clocot
Scoatem buchetetlul de cimbrisor si, cu ajutorul unui blender, mixam bine pana cand supa ajunge la consisenta dorita (mie supa de ciuperci imi place sa fie foarte fina)
La final, daca dorim, putem sa adaugam smantana dulce
*Daca supa ni se pare prea groasa, mai adaugam putina supa sau apa
Separat prajim usor in putin ulei ciupercile ramase pentru decor
Punem in farfurii, decoram cu ciupercile prajite si savuram alaturi de o felie de paine prajita sau crutoane
Poftiti la supe calde pentru zile reci.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.