NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Panzanella cu covrigei italienesti

Picture of Prăji

Prăji

iunie 10, 2019

Panzanella, aceasta regina a salatelor cu rosii…

Cand am mancat si facut prima data panzanella nu-mi puteam imagina cum de cineva s-a gandit la aceasta combinatie ciudata de ingrediente, iar rezultatul sa fie atat de gustos. Rosii, ceapa, capere, ansoa si busuioc toate amestecate cu paine veche sau, in cazul de fata, cu covrigei italienesti. Combinatia asta este, nu stiu, mai mult decat apetisanta sau gustoasa, este umami pur si simplu.  

Am facut salata, de fapt s-a facut singura dupa cum bine puteti observa, am asteptat putin, apoi am devorat-o pe toata in cateva minute.

Am deja o reteta de panzanella clasica. Painea care trebuie adaugata in aceasta salata trebuie sa fie una uscata sau veche pentru a nu se inmuia prea tare. Atunci mi-a venit o idee si mai faina: sa adaug in loc de paine uscata covrigei italienesti de la Alka. Rezultatul cred ca il intuiti deja: vis.

Lista de ingrediente (Pentru 2 portii)

Cum procedăm?

  1. Taiem rosiile cuburi, ceapa felii si rupem fileurile de ansoa, apoi le punem pe o farfurie sau intr-un bol
  2. Adaugam caperele si covrigeii italienesti si busuiocul
  3. Aasezonam cu sarea
  4. Turnam uleiul si otetul si amestecam bine totul
  5. Dam deoparte pentru minim jumatate de ora, apoi o consumam ca atare.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.