NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Cheesecake cu ciocolata si clementine, la Crock-Pot Express

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 15, 2020

Tocmai vedeti in imagini cel mai cremos si fin cheesecake pe care l-am facut si mancat vreodata. Blatul de biscuiți este ferm si usor crocant, iar crema vine în completare cu textura foarte delicata.

Gustul ciocolatei cu cel al iernii, de citrice, se echilibreaza intr-un mod subtil, dar perfect!

Dupa cum ati vazut si in titlu, am facut acest cheesecake la multi cookerul Crock-Pot Express. Interesant, nu? Cand am vazut ca au apărut pe site accesorii pentru aceasta oala, am fost surprinsa sa vad ca are si o forma de tort (cu inel). A fost si prima pe care am vrut sa o testez. Nici nu stiu daca voi face altfel cheesecakeul de acum înainte. Nu se crapa, nu se face coaja pe deasupra și nu se usuca.

Lista de ingrediente (pentru blat)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Ustensile

Cum procedăm?

Maruntim biscuiții pana obtinem textura de pesmet, apoi ii amestecam cu untul topit si ii presam in forma de tort
Dam la rece cat pregatim crema

Crema:
Mixam crema de branza, smantana si zaharul pudra doar cat sa se omogenizeze

Adaugam ouale, unul câte unul, pe rand și mixam continuu la viteza mica (adaugam urmatorul ou, doar când este incorporat cel adaugat anterior)

Blenduim clementinele, apoi le trecem printr-o sita pentru a elimina sâmburii si fibrele

Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi o amestecam cu sucul/piureul de clementine

Turnam ciocolata amestecata cu sucul citricelor peste compozitia cu crema de branza

Scoatem forma de tort cu blatul de la frigider si turnam crema
In vasul Crock-Potului punem 300 ml de apa, apoi adaugam gratarul (accesoriul pentru funcția de steam)

Punem cu grija forma de tort, apoi punem pe deasupra hartie de copt pentru a colecta condensul

Punem capacul, il blocam si setam accesoriul de presiune

Activam funcția „manual” 35 de minute pe treapa high

Vom vedea ca la început va arata heating, asta înseamnă că se încălzește, apoi timpul începe sa scadă

Cand ajunge la 0, eliminam presiunea forțat (atentie, facem aceasta operațiune cu coada unei linguri de lemn – aburul care iese este foarte fierbinte și riscam sa ne oparim daca o vom face cu mana)

Dupa ce s-a eliminat presiunea, ridicam capacul si indepartam cu grija foaia de copt. Daca mai este apa pe suprafata cheesecakeului, o indepartam cu ajutorul unui prosop de hartie – il punem cu grija pe deasupra ca sa absoarbă lichidul

Cu ajutorul mănușilor din silicon scoatem cu grija cheesecakeul

Il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca complet

Dupa ce s-a răcit, trecem cu cutit subtire de jur imprejur (desi, veti vedea ca s-a desprins de la sine de peretii formei), apoi indepartam inelul

Decoram dupa preferinte cu clementine intregi sau felii – eu am preferat sa decorez cu clementine intregi si zahar pudra pentru un aspect festiv.

La servire am adaugat cateva felii de clementina.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.