NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
octombrie 23, 2025
De când am descoperit că pot să gătesc orezul și alte cereale prin această metodă, doar așa le prepar! În seria Airfryer Basics, astăzi, orez fiert la airfryer, în 20 de minute, pufos, aerat și gustos.
Eu folosesc orez basmati, pentru că acesta are această textură „bob cu bob” și este perfect pentru garnituri și salate.
Pregătim un vas pentru airfryer care să aibă pereții mai înalți și folie de aluminiu;
Eu folosesc un bol din oțel emailat, cu dimensiunile: vol. (L): 0.85, Ø (mm): 140, H (mm): 70;
Punem în vas orezul, sarea, apa (obligatoriu fierbinte), sigiliam bine totul cu folie de aluminiu;
Setăm aparatul la 180°C și îi lăsăm să se gătească timp de 20 de minute;
Orezul iese de fiecare dată pufos și aerat!
Este important, la fel ca orezul gătit pe aragaz, să respectăm proporțiile, astfel încât apa să fie păstrunsă perfect în orez, dar textura lui să rămână fermă, fără a se înmuia excesiv.
Poate fi mâncat simplu, cu puțin sos se soia sau în combinații cu legume, drept garnitură. Eu îl folosesc și în salate.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.