NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ananas la grătar cu înghețată și ulei de măsline

Picture of Prăji

Prăji

mai 2, 2025

Ananas la grătar cu înghețată și ulei de măsline

Da, se poate și la grătar, chiar și desertul!

De 1 mai am avut pe masă cartofi prăjiți fără ulei, Mici, roșii cu brânză la grătar. Evident că se cerea și un desert, iar de acum încolo începe sezonul: orice merge la grătar.

Fructele gătite în acest mod în plac în mod special, iar preferatele mele sunt ananasul și piersica. Astfel că astăzi vă prezint o versiune dulce-acrișoară și puțin picantă, dacă vreți, de ananas la grătar cu înghețată și ulei de măsline. Combinația e fabuloasă!

Pașii sunt simpli: am folosit ananas din conservă, dar merge și cu fructul proaspăt. Am uns feliile cu puțin unt și le-am făcut pe grătar câte 2 minute și jumătate pe fiecare parte. Am adăugat apoi coajă de lime rasă aromată, fulgi de chili picanți, cimbrișor lămâios pentru o notă proaspătă. Am servit cu înghețată – recomand cu vanilie – eu am avut de fistic și a mers foarte bine. La final am stropit cu zeamă de lime pentru un gust acrișor și am turnat puțin ulei de măsline care schimbă cu totul povestea, aducând un plus de cremozitate, plus că scoate frumos în evidență toată combinația de arome.

Vă place cum arată? Gustul e vis-paradis.

În încheiere vă spun doar: se poate și la grătar – un preambul pentru o surpriză pe care o pregătesc în curând… pe micile ecrane. Mai mult detalii în curând 🙂

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Ananas la grătar cu înghețată și ulei de măsline

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.