NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 12, 2025
Bunicile noastre chiar știau să facă magie în bucătărie cu cele mai simple preparate. Ați auzit de colărezi sau frecăței cu lapte? Un preparat atât de delicios din… aproape nimic. Vremurile ne-au învățat străbunii să facă mult din puțin și să folosească tot ce au la îndemână cu multă ingeniozitate. Iar ei s-au descurcat de minune și iată că mâncăm și astăzi cu drag preparate inventate de ei. Dacă nu ați încercat niciodată, vă propun să-i faceți, foarte ușor:
Eu am frecat bine între mâini ~ 70 g făină cu un praf de sare și 50 ml de apă. Uneori, când vreau sa fie o textura mai lichidă decât cea din clip, pun doar 50 g făină și 30 ml apă.
Am obținut frecățeii pe care mai apoi i-am cernut și i-am fiert in 500 ml lapte (eu am folosit vegetal, dar recomand și prefer lapte de vacă).
De menționat e că proporțiile pot varia in funcție de preferințe
Am îndulcit după gust și aromatizat cu vanilie și coajă de lămâie.
I-am savurat calzi, deși merg de minune și reci. Când se răcește, compoziția devine mai densă.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.