NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Rețetă de tiramisu cu zmeură

Picture of Prăji

Prăji

martie 12, 2025

Am schimbat puțin rețeta clasică de tiramisu pentru a fi mai fresh și mai aromat, o aromă potrivită pentru primăvară și toamnă, adăugând un sos fin de zmeură. Se poate face și cu zmeură proaspătă, eu am folosit congelată, dar în acest caz puneți și 4-5 linguri de apă, pentru a nu se arde. Zmeura congelată are deja puțin lichid și este perfectă pentru a face un sos cu zahăr.

Fiind cu fructe, e un desert foarte bun și pentru copii, însă fără alcool și cafea. Puteți înmuia pișcoturile în suc sau compot, am pe blog și versiune de tiramisu pentru copii, la care se poate adăuga orice fruct: Tort tiramisu pentru copii.

De asemenea, dacă vreți să pasteurizați ouăle, tot pentru copii sau pentru femei însarcinate, ori dacă sunteți ca mine și nu prea vă place gustul de albuș crud, procedați așa cum am făcut eu și gătiți ouăle pe baie de aburi. Dacă doriți să faceți varianta clasică, cu albușurile și gălbenușurile crude, săriți acest pas și doar le bateți bine cu zahăr.

Sper să încercați tiramisu cu zmeură și să vă placă! Iată rețeta:

Lista de ingrediente (pentru o tava de 26 cm):

Cum procedăm?

Sosul de zmeură se pregătește foarte simplu: fierbem timp de 10 minute 400 grame de zmeură congelată fiartă și 10 minute, la foc mic, având grijă să nu se ardă. Strecurăm printr-o sită, pentru a obține un sos fin, fără sâmburi, apoi lăsăm să se răcească.

Punem gălbenușurile împreună cu zahărul într-un bol termorezistent, apoi îl punem pe un vas în care fierbe la foc mic apă (avem grijă ca bolul să nu atingă apa – tehnica se numește bain-marie sau baie de aburi).

Amestecăm încontinuu în bol până când se topește zahărul.

După ce zahărul s-a topit, luăm de pe aburi și mixăm până când se răcește bolul.

La fel procedăm și cu albușurile și 100 g zahăr – după ce s-a topit zahărul, luăm de pe foc, mixăm până când se răcește bolul și albușurile s-au întărit.

Adăugăm gălbenușurile și 100 ml din lichior peste brânza mascarpone, amestecăm, apoi înglobăm cu grijă compoziția în albușurile bătute – dăm deoparte.

Amestecăm cafeaua cu apa și 100 ml lichior și le punem într-un bol cu gură largă.

Pregătim o formă de tort cu fund detașabil sau o tavă de 26 de cm. Dacă este mai mică, puteți face mai multe straturi. Dacă e mai mare, puteți pune doar un strat de pișcoturi și unul de cremă.

Scufundăm scurt câte un pișcot în lichid și îl punem în forma de tort, creând astfel baza tortului. Adăugăm un strat generos de cremă, jumătate din sosul de zmeură, apoi revenim cu pișcoturile.

Acoperim cu restul de cremă și sosul rămas, nivelăm și decorăm cu zmeură și zahăr pudră.

Poftă bună!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.