NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Florentine din migdale

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 3, 2013

Simplu, rapid, delicios!

Ce sunt de fapt Florentinele (numite si biscuiti florentini)? Sunt niste fursecuri care isi au originea in Italia. Ele sunt obtinute din amestecarea unor nuci/ alune/ migdale cu fructe confiate, scaldate in caramel si coapte sub forma unor discuri. Astazi denumirea de Florentina se foloseste ca descriere generica a unui fursec care are in componenta sa nuci sau oricare oleaginoasa.

Aceasta reteta am descoperit-o de ceva timp la o fata foarte simpatica, dar am tot amanat sa o fac. Iata ca azi este a treia zi consecutiv cand fac portie dubla… si tot nu ne saturam. Spun „saturam” pentru ca sotul meu le manaca si noaptea la 2. De mentionat este faptul ca este o reteta incredibil de usoara si foarte sanatoasa!

 

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • incalzim cuptorul la 160 grade C/gaz 3
  • punem fulgii intr-un bol si ii zdobim usor cu mana
  • batem foarte usor albusul (30-40 secunde, doar cat sa faca niste bule)
  • adaugam peste fulgi zaharul, albusul si sarea
  • amestecm pana cand se incorporeaza albusul
  • cu ajutorul unei cupe de inghetata punem gramajoare din amestec in tava
  • cu o furculita le presam si le aranjam nitel. Nu  va speriati daca vi se par nelegate, in cuptor se vor lega foarte bine
  • le dam la cuptor pentru 15-20 min sau pana cand sunt usor rumenite
  • cand se racesc le decoram cu ciocolata

* Iata si varianta cu merisoare

S-aveti pofta!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.