NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Piure de dovleac la congelator

Picture of Prăji

Prăji

noiembrie 19, 2013

Delicii de toamna in orice anotimp

Ideea acestei postari mi-a venit cand, luna trecuta, revista Good Food a declarat acest copil al meu „blogul lunii”. In casuta aceea mica din susul paginii – care mie mi-a umplut inima de bucurie – scria despre „La PrajiturEla” ca este si un blog potrivit pentru incepatori. Incepatorilor in ale bucataritului/prajituritului le este dedicata aceasta postare despre cum sa congelezi piure de dovleac, mai exact cum congelez eu piure de dovleac. Il pun la congelator dupa cum veti vedea mai jos, apoi il scot si il folosesc direct la tarte, supe, piureuri, creme. Astfel imi usurez munca, nemaifiind nevoie sa fierb, condimentez sau pasez.

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • curatam dovleacul de coaja si samburi, apoi il taiem cuburi
  • il punem intr-o oala incapatoare si il acoperim cu apa
  • dintr-o bucata de tul sau tifon formam doua saculete pentru bobabele de piper si coriandru – astfel nu va trebui sa „pescuim” boabele din dovleacul fiert
  • adaugam toate mirodeniile in oala si dam la fiert
  • fierbem pana cand dovleacul se inmoaie (intra furculita usor in el)
  • il scurgem si il lasam la racit
  • il pasam si  il cantarim
  • il distribuim in pungi cu fermoar sau de congelator – eu am pus cate 500 g de piure in fiecare punga, voi puteti pune mai mult sau mai putin, dupa preferinte
  • dam la congelator
  • cand vreti sa-l folositi, il scoateti si il lasati sa se decongeleze usor in frigider

 

Spor la lucru!  

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.