3 mousse-uri, 3 culori, 3 gusturi

..sau, vorba reclamei Taste the rainbow!

Cred ca deja stiti ca in ultimul timp am o oarecare obsesie in ceea ce priveste mancatul colorat – va bombardez pe Facebook si Instagram cu poze intitulate Sa mancam colorat, Taste de rainbw, Tu ai mancat azi culori?, Think pink, eat pink, etc. Multa lume m-a intrebat “Cum adica sa manaci colorat? Ce inseamna?” Nu inseamna in niciun caz coloranti si bomboane, ci inseamna a avea in farfurie legume/fructe/seminte, paine, carne etc, cat mai colorate. Automat, toate aceste culori inseamna vitamine si nutrienti. Cu cat mai multe culori, cu atat mai bine! Regula mea de aur, pe care va indemn sa “respectati” si voi este: Cel putin trei culori in farfurie. Sunt sigura ca toti stiti asta, insa nu stiu cati dintre voi/noi le constientizeaza… Sunt atat de trista cand vad unele farfurii (mai ales cele ale copiilor) culoarea…  maro. Sunt sigura (stiu ) ca si starea noastra de spritit poate fi influentata pozitiv de culorile din farfurile.  Nu-i asa ca va simtiti mai bine cand vedeti o salata super colorata langa o friptura, in comparatie cu niste legume fierte, scofalcite de un gri-kaki absolut odios?!

IMG_7462

Asadar, din ciclul culori si veselie, va prezint trei mousse-rui in trei culori: crem – mousse de ton cu pasta de hrean, verde – mousse de avocado cu ardei iute, rosu – mousse de branza cu gogosari. Le puteti manca la mic dejun cu baghete facute in casa sau lipii. De asemenea, sunt foarte versatile si reprezinta un bun mod impresiona invitatii cu ele… credeti-ma, functioneaza! Nu in ultimul rand, sunt atat de usor de facut inacat mi-e aproape rusine sa scriu retetele. 🙂

IMG_7489

1. Mousse de ton si pasta de hrean, 2. mousse avocado si ardei iute, 3. mousse de branza si gogosari
 
Ingredients
  • 1 conserva de ton in suc propriu,1 lingura pasta de hrean,zeama de la 1/2 lamaie,sare,piper negru proaspat rasnit.
  • 1 avocado copt, zeama de la 1 lamaie, 1 ardei iute curatat de seminte, sare, piper negru proaspat rasnit.
  • 50 g branza telemea, 1/2 gogosar taiat cuburi, zeama de la 1/2 lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper negru macinat.
Instructions
  1. Scurgem bine tonul, apoi il amestecam cu pasta de hrean si zeama de lamaie. Asezonam cu sare si piper si punem totul in blender. Mixam1-2 minute sau pana cand compozitia devine o spuma usoara.
  2. Taiem in 2 avocado, scoatetm pulpa cu ajutorul unei linguri si o punem impreuna cu ardeiul iute si zeama de lamaie intr-un blender. Asezonam, apoi mixam pana se formeaza spuma.
  3. Amestecam branza cu gogosarul, adaugam uleiul de masline si zeama de lamaie, asezonam, apoi mixam totul in blender pana obtinem o pasta fina.
 

Untitled-1
 
Nu uitati sa mancati colorat! 

V-am pupat!

Praji.

Poate iti place si

4 comments

  1. Bună, Mihaela! Îmi plouă în gură când văd minunăţiile de aici! Iar culorile îmi încântă şi ochii! Voiam să te întreb, ce blender foloseşti?

Leave a Reply

Your email address will not be published.