NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

3 gustări sănătoase de luat în pachetelul pentru scoala

Picture of Prăji

Prăji

noiembrie 14, 2023

Impreuna cu nepotica mea Catrinel ne alaturăm proiectului Carrefour Romania „Gust pentru Sănătate”, care isi propune sa vina in ajutorul parintilor prin idei de gustari sanatoase pentru copiii lor.

Astazi va aratam cum am pregatit impreună briose cu dovleac, fara zahar; bastonase crocante din dovlecei si crochete cu conopidă la cuptor, toate cu legume si fructe (pentru ca dovleacul e legumă-fruct) de la producătorii locali sustinuti de Carrefour.

Fara zahar, fara prajeli, fara exces de sare, doar gust natural si delicios.

Mai jos va las retetele pas cu pas:

 

Lista de ingrediente (Briose cu dovleac - 12 briose)

Cum procedăm?

Incingem cuptorul la 180 grade, functia ventilatie

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (fara a adauga nucile)

Amestecam ingredientele umede in alt bol

Turnam ingredietele umede peste cele uscate, le amestecam doar cat sa se incorporeze – nu e nicio problema daca se formeaza cocoloase.

Daca amestecam prea mult, vom dezvolta glutenul din faina si briosele noastre nu vor mai fi la fel de pufoase

Adaugam nucile si mai amestecam foarte putin

Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau linnguri distribuim compozitia in 12 forme de briose

Coacem pentru 25 de minute

Lista de ingrediente (Bastoase crocante din dovlecei)

Cum procedăm?

Incingem cuptorul la 200 grade, caldura sus si jos

Taiem dovlecelul bastonase si le saram

Batem cele doua oua

Punem faina intr-o farfurile

Punem pesmetul impreuna cu parmezanul in farfurie

Procedam ca la snitele

Dam bastonasele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet

Le punem pe o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt

Coacem 15 minute, pana pesmetul devine auriu si crocant

Lista de ingrediente (Crochete din conopida - 30 bucăți)

Cum procedăm?

Incingem cuptorul la 200 grade, caldura sus si jos Fie dam ceapa cu usturoiul, patrunjelul si conipida printr-un blender, fie le tocam foarte marunt, apoi le amestecam cu restul ingredientelor

Formam bilute si le punem pe o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt

Coacem 20 minute – daca le dorim mai rumenite, mai crestem timpul cu 5 minute

Sper sa va placa! Cu drag, Praji

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.