Astăzi vă prezint gustări la cuptor de luat în pachetul de școală sau la muncă.
Le-am pregatit într-o oră si jumătate și le-am gătit simultan: mini quiche Lorraine; muffins cu mere și morcovi și gogoși la cuptor
Datorită funcției CircoTherm a cuptorului meu Neff, le-am putut coace simultan fara transfer de mirosuri si arome, si toate s-au copt uniform și au dospit foarte bine.
Mai jos vă las rețetele detaliate, prezentate separat, însă dacă doriți să le faceți simultan, urmați pașii din clip
Mini quiche Lorraine Ingrediente (pentru 12 bucăți):
Pentru blat:
160 g făină
80 g unt rece tăiat cuburi
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură:
150 g bacon
200 ml smântână de gătit
2 oua
100 g smântână fermentată (clasică
O legatura de chives (cepșoară)
Cum procedăm:
Setăm funcția CircoTherm,
180° Frecăm untul cu făina până obținem un pesmet, adăugăm oul și frământăm până obținem un aluat, apoi îl împărțim în 12 părți egale
Punem într-o tavă de brioșe chese (hârtii speciale), apoi presăm în fiecare formă aluatul
Dăm tava la rece și pregătim compoziția
Batem ouale cu sarea apoi adăugăm smântânile și ceapa tocată
Scoatem tava de la frigider, punem bacon în fiecare forma, apoi turnăm compoziția cu smântână
Coacem pentru 25 de minute
Muffins cu morcovi și mere
Ingrediente (pentru 18 bucăți):
3 ouă
250 g zahăr brun
2 mere răzuite pe răzătoarea mare
2 morcovi medii razuiți pe răzătoarea mare
250 g făină
10 g praf de copt
1 praf de sare
1 linguriță scorțișoară
Cum procedam:
Setăm funcția CircoTherm, 180°
Mixăm ouale cu praful de sare și zahărul până obținem o spumă pufoasa, apoi adăugăm merele și morcovii, apoi înglobăm ușor făină amestecată cu praful de copt și scorțișoara
Punem în forma de brioșe și coacem 25 de minute
Gogoși
Ingrediente (pentru 12 bucăți):
2 ouă
200 g iaurt
200 făină
1 praf de sare
1 linguriță (5 g) praf de copt
Dacă le facem dulci, adăugăm 100 g zahăr
Dacă le vrem sarate, omitem zahărul
Ele se pot umple cu diferite ingrediente – bacon (sărat) sau fructe sau decora cu ciocolată (dulce)
Amestecăm ouăle cu iaurtul (și zahărul dacă le facem dulci)
Separat, amestecăm făina cu praful de copt
Turnăm făina peste și iaurt și amestecăm doar până la omogenizare
Punem compoziția într-un pos (sau pungă) și o distribuim în tava specială de gogoși
Coacem 25 de minute
Cu drag, Prăji