Waffles proteice din linte roșie (varianta sărată)

Anul acesta mi-am propus o singura rezoluție alimentară: să consum mai multe proteine, din toate sursele, nu doar animale

Așa că în urma unei scurte documentari am aflat că lintea are multă proteine deci o pun pe loc fruntaș la consum În urma câtorva teste am obținut aceste waffles cu gust bun și cu o textură pufoasă

Vă promit solemn că nu are gust și textura de carton, cum au multe preparate proteice. În plus, nu contin nici gluten

Eu la fac la , care e preferatul meu

Mențiune: în urma calculelor mele (deși rar fac asta), o bucată medie (dacă facem 8 buc) conține 6,5 g proteine și una mare (daca facem 6) contine ~11,5

Ingredinete (8 waffles medii sau 6 mari):

• 200 g linte roșie hidratată minim 3 ore în 500 ml apă apoi scursă

• 150 g iaurt (eu am folosit Zuzu stors – are conținut ridicat de proteine)

• 1 ou

• 1 linguriță usturoi pudră

• 1/2 linguriță ceapă pudră

• 1 linguriță boia

• 1 linguriță praf de copt

• 1 linguriță sare

• 1/4 linguriță piper

• 1 linguriță oregano uscat

• 1 linguriță ulei de măsline

• zeama unei lămâi

Cum procedăm:

Dăm toate ingredientele printr-un blender, apoi le coacem în aparat

Tip : După ce indicatorul luminos roșu s-a aprins, mai lăsăm 30 secunde 1 minut gofra în aparat pentru a se rumeni bine.

Se pot consuma în loc de pâine sau, ca atare, drept gustare.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *