Tort tiramisu child friendly, cu Inka.
Astăzi vin la voi cu un tort dedicat tuturor copiilor. La multi ani de 1 iunie! 🥳🥳🥳
Pentru a putea fi consumat de copii, am inlocuit cafeaua cu Inka, bautură naturala pe baza de orz, secara ai cicoare; am eliminat alcoolul și am gatit ouale pe baie de aburi.
Mai jos va las un clip cu modul de preparare, ingredientele si pasii
Pentru un tort cu diametrul de 18 cm avem nevoie de :
4 lingurițe Inka,
400 ml apă,
3 ouă,
150 gr zahăr,
400 gr mascarpone,
200 g pișcoturi,
1 linguriță de cacao.
Cum procedam:
Punem intr-un vas 4 lingurite de Inka si adaugam 400 ml apa fierbinte, apoi turnam intr-un bol cu gura larga
Punem galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar intr-un bol termorzistent, apoi il punem pe un vas in care fierbe la foc mic apa (avem grija ca bolul sa nu atinga apa – tehnica se numeste bain marie sau baie de aburi)
Amestecam incontinuu in bol pana cand se topeste zaharul
Dupa ce zaharul s-a topit, luam de pe aburi si mixaam pana cand se raceste bolul
La fel porcedam si cu albusurile si restul de zahar – dupa ce s-a topit zahaul, luam de pe foc, mixam pana cand se raceste bolul si albusurile s-au intarit
Adaugam branza mascarpone peste galbenusuri, amestecam, apoi inglobam cu grija compozitia in albusurile batute – dam deoparte
Pregatim inelul unui de tort cu diametrul de 18 cm (daca avem, punem de jur imprejur folie de acetofan sau hartie de copt)
Scufunam scurt cate un piscot in bautura cu Inka si il punem in forma de tort, creand astfel baza tortului
Adaugam un strat de crema, apoi revenim cu piscoturile
Puterm pune crema cu ajutorul unui pos sau, simplu, cu o lingura
Mai adaugam un strat de piscoturi, iar ultima treime de crema o punem intr-un pos cu dui (sau intr-o punga taiata la colt) si facem aveline/moate.
Punem cacaoa intr-o sita mica/strecuratoare de ceai si pudram tortul.
Il punem la rece minim 2 ore inainte de consum, ideal peste noapte.
Cu drag, Praji