Tort cu crema de ciocolata alba si zmeura

Pentru ca-mi plac oamenii fericiti!

Toata povestea asta cu Ziua indragostitilor are doua taisuri . Daca vii si ma intrebi daca sarbatoresc aceasta zi, raspunsul meu este clar „nu”. Pe de alta parte, daca sotul meu imi aduce o floare, o pereche de pantofi (dream on girl) sau o carte de bucate, ma bucur atat de mult incat tind sa cred ca imi place. Nu o sarbatoresc, dar imi place ideea ca mai exista o zi in care oamenii sun bucurosi sa faca si sa primeasca daruri, sa isi declare iubirea… sa fie fericiti. Si cum mai poti face un om fericit daca nu facandu-i o surpriza… in cazul meu, dulce:) Acest tort se face foarte usor si este uimitor de bun. Cand m-am apucat de el am zis ca va fi inca un desert… dar ce sa vezi, minune, este super delicios si aromat, si, stiu ca repet: combinatia zmeura ciocolata este una intr-adevar fericita! 

inimioara4

 Recipe Card

Tort cu crema de ciocolata si zmeura
Print
Ingredienente
Pentru blat
  1. 3 oua
  2. 3 linguri de zahar
  3. 2 linguri cu varf de faina
  4. 1 lingura rasa de cacao
  5. 1 lingurita praf de copt
  6. 1 praf de sare
Pentru crema
  1. 100 g ciocolata alba
  2. 50 ml smantana pentru frisca
  3. 100 g zmeura
  4. 1 cub de unt (aporx 1/1 cm) + inca 1 cub pentru uns tava
Pentru toping
  1. 100 g ciocolata neagra
  2. 50 ml smantana pentru frisca
  3. 1 cub de unt
  4. o mana de zmeura
  5. 1 lingurita de zahar pudra
Cum procedam
Blatul
  1. 1. intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt)
  2. 2. separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma tare
  3. 3. cand albusurile s-au intarit si formeaza varfuri tari adaugam galbenusurile si restul ingredientelor uscate, amestecate in prealabil, apoi amestecam cu miscari ample de sus in jos
  4. 4. ungem tava cu unt, turnam compozitia in tava (eu am folosit o forma de silicon "inima", daca nu aveti, folositi o forma de tort cu diametrul de 23 cm)
  5. 5.dam la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15 -20 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea
  6. 6. scoatem de la cuptor, lasam sa se raceasca, apoi taiem blatul pe orizontala
Crema
  1. 1. zdrobim zmeura intr-un blender, apoi o trecem printr-o sita (sau tifon) pentru a scapa de samburi
  2. 2. rupem/taiem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol impreuna cu cubul de unt
  3. 3. incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata
  4. 4. asteptam 2 minute, apoi amestecam compozitia
  5. 5. cand s-a format o crema, adaugam sosul se zmeura si amestecam energi in continuare (de preferat cu un mixer de mana sau tel)
  6. 6. dam crema la frigider pentru 30 de minute
  7. 7. cand crema s-a racit si ingrosat o distribuim pe partea de jos a blatului, apoi o adaugam pe cea superioara
  8. 8. pregatim crema ganache pentru toping exact ca cea din umplutura (bineinteles fara sosul de zmeura)
  9. 9. decoram dupa preferinte.
Notes
  1. Ustensile necesare
  2. forma de silicon inimioara sau tava pentru tort - diametrul 23 cm
  3. mixer de mana sau tel
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

 inimioara5

Si pentru ca si prietenii mei bloggeri culinari vor sa vina in ajutorul vostru cu retete care mai de care mai interesante, va invita sa va inspirati si din surprizele pe care vi le-au pregatit ei in proiectul nostru comun, My Funny Valentine 😉

1. Didi Food Design
2. Lucian Food and Beyond
3. Brandusa Cooking With My Soul
4. Andreea Mohorea Retete ABC
5. Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
6. Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
7. Andreea Denisa – Dea’s Cakes
8. Daiana si Cosmin Simplu si bun
9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
10. Alexandra Butnari Gustolandia
11. Dia Daria Retetele mele dragi
12. Claudia Lecturi si Arome
13. Mihaela Voguisine
14. Ioana Tone Pasiune si culoare
15. Oana Igretiu: Savori urbane
16. Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie
17. Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
18. Monica Horoiu – Monya’s…!!!
19. Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
20. Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
21. Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel
22. Alice Ciobanu Tara bucatelor
23. Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
24. Geta Cipaianu Pansy’s recipe
25. Simona Alison’s Trials
26. Iolanda si Georgiana Voinea sisterskitchen

poate iti place si

47 comments

  1. Buna, Praji! 🙂 Sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Multumesc! Livia aka Didi

  2. Grozav tort, excelenta prezentare si introducere! Bravo, Mihaela! 🙂

    Te rog sa revizuiesti lista, s-a mai completat in bloggeri cu ultimele linkuri si vezi ca in varianta asta veche lipsea Alice Ciobanau de la pozitia 23 (fusese o eroare tehnica de editare si se pierduse 🙂 . Multumesc pt intelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *