NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
decembrie 12, 2013
Torturi si biciclete
Astazi am o invitata speciala: Andreea Toader. Pe Andreea sigur o cunoasteti; daca nu, va spun eu cine este! Este una dintre cele doua minunate fete care au creat evenimnetul (acum cu renume mondial) Skirtbike. In Romania Skirtbike a fost un eveniment care se intampla o data, de doua ori pe an, acum el a devenit un adevarat curent printre randurile fetelor, femeilor, mamelor si pustoaicelor. Nu as vrea sa va spun insa mai multe, ci va recomand sa intrati pe Skirtbike.ro si sa va convingeti singure!
In continuare va las alaturi de Andreea si tortul ei cu biciclete 🙂 „Reteta asta de tort este cu poveste si din prima fraza va zic ca ar trebui sa fie în to do list-ul vostru pentru orice aniversare, sarbatoare sau chiar pentru o duminica linistita de iarna. Eu nu am facut niciodata tort, dar de cand m-am mutat în Belgia cochetez cu gateaux au chocolat pe care le experimentez saptamanal. Vroiam sa fac un tort delicios care sa contina ciocolata, martipan si fructe de padure, sa fie unul special pentru aniversarea iubitului, prima aniversare a lui departe de torturile mamei sale. O provocare chiar! Asadar cu vreo doua saptamani înainte de ziua lui am început cautarile pe google, pe toate blogurile culinare pe care le urmaream, însa nicaieri nu am gasit ceva în combinatia pe care o aveam eu în minte. Asa ca am întrebat-o pe doamna Prajiturela, care m-a si invitat ulterior sa postez deliciosenia pe blogul ei, cum sa fac un asemenea tort. Am urmat sfatul ei de a combina retetele, adica sa fac un blat de tort recomandat de cineva, crema de altcineva si tot asa. M-am oprit pentru blat de tort la Cadeaux Sucres respectand reteta tortului delicios cu smochine.
Am început sa prepar crema tortului, pentru ca trebuie pregatita din timp si lasata la rece.
Crema
Am urmarit sfatul Mirelei pentru crema tortului ei cu smochine care spune asa “Scoateti crema din frigider,mixatila început la o viteza mica, pana ce amestecul se întareste si formeaza “varfuri” ca la albusuri, apoi mariti viteza, dar verificati din cand în cand sa nu se taie. O alta metoda pe care am experimetat-o eu a fost de a amesteca cu telul dupa ce amestecul s-a întarit la mixer. “ Eu asa am facut si a iesit excelent!
Dupa ce am terminat cu crema m-am apucat de blat. I-am zis omului sa aduca niste faina buna de la boxa ca ultima data nu mi-au iesit muffins-urile bune cu faina din casa. Apoi mi-a dat prin gand sa si traduc ce scrie pe faina aia, pantru ca-mi cumparasem dintr-un supermarket din Germania mai multe tipuri de faina pentru diferite prajituri si paini. Cand traduc, vad ca am facut muffins numai cu faina de porumb si la boxa “faina buna” era de faina de alac , cu care bineînteles ca nu m-am riscat sa fac blatul de tort. Pe la 22.00 nu mai gaseam faina pe nicaieri, asa ca mi-am schimbat directia catre cartea mea frantuzeasca cea salvatoare “Tout Chocolat”, unde am gasit un blat de tort fara faina.
Blatul
Eu am preparat de doua ori acest blat, pentru ca este prea fragil ca sa poata fi taiat felii. L-am lasat la racit si la final i-am taiat putin marginile crocante. L-am însiropat cu un sirop facut din 4 linguri de apa, 3 linguri de rom (nu esenta) si o lingura de zahar.
Între blaturi am pus crema de fructe de padure si 150 g de bluebarries si zmeura proaspata, iar tortul l-am acoperit cu o folie de martipan (care cred eu ca-i martipan adevarat, ca l-am cumparat din Germania….acum n-am experienta necesara, dar era delicios…daca nu aveti încredere în cele gasite prin magazine, puteti prepara martipan homemade).
Pentru ornarea tortului am topit 150 g ciocolata neagra si am desenat cateva lucruri care-l caracterizeaza pe el: muntele si bicicleta. Pe margini am amestecat în palme putin martipan cu fructe de padure si am creat bilute roz.
Aceasta deliciosenie merita repetata si va recomand cu încredere sa încercati si voi! Se pastreaza la rece si se consuma a doua zi. A treia zi e chiar si mai bun, daca mai ramane.”
Si de la mine Pofta buna! 🙂
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.