Cu toții ne dorim să ducem un stil de viață sănătos, dar să ne și putem răsăța cu ceva dulce din când în când. Un desert nu trebuie să fie întotdeauna ceva nesănătos. Sunt multe mituri despre dulciuri, dar secretul este moderația, rețetele sănătoase și mai ales echilibrarea nivelului de calorii prin activități fizice realizate în mod constant. De asemenea, dacă îl facem chiar noi, știm ce ingrediente conține, putem să îl savurăm fără să avem mustrări de conștiință și să spunem, după cum spun eu în filmulețul de mai jos „I feel good”.
Fie că vreți doar să înseninați ziua cuiva, să faceți un cadou sau să impresionați pe cineva cu “ceva dulce” aveți cele mai mari șanse de reușită.
Alături de Floriol am realizat câteva rețete care să vă ajute să vă răsfățați cu ceva bun, dar fără să vă simțiți vinovați.
Astăzi vă propun un tort super simplu. Blatul l-am făcut din doar câteva ingredinte: făină, cacao, zahăr, ulei Floriol cu Vitamina D, lapte și miere, iar crema din cremă de brânză, zahăr pudră și cacao. La final, pentru un răsfăț total am adăugat câteva bomboane pentru decor.
Floriol cu Vitamina D este unul dintre sortimentele de ulei de floarea soarelui pe care am început să îl folosesc atât la prepararea deserturilor, cât și la pregătirea mâncării. Știm că Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, drept pentru care e ideal să o luăm atât din expunerea la soare în orele indicate de dermatologi, dar și din alimentatie.
Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 20 cm):
Pentru blaturi:
200 făină albă de grâu
50 g cacao
150 g zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu
¼ linguriță praf de copt
1 praf de sare
150 ml ulei Floriol cu Vitamina D
150 ml lapte
3 ouă
Pentru cremă:
300 g cremă de brânză
50g unt la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
1 lingură de cacao
Cum procedăm:
Blaturile:
Pregătim 2 inele de tort de 20 cm, iar pe fundul lor punem hârtie de copt
Într-un bol amestecăm toate ingredientele solide, în altul cele lichide, inclusiv ouăle, apoi le amestecăm pe cele două. Amestecăm cu un tel doar cât să se omogenizeze compoziția
Împărțim compoziția în două și o turnăm în cele două înele de tort
Coacem blaturile la 180 de grade pentru 20 de minute
Le lăsăm să se răcorească în tăvi, apoi cu un cuțit ascuțit trecem pe marginea inelelor și scoatem blaturile pe un grătar unde le lăsăm să se răcească complet
Crema:
Mixăm untul cu cremă de brânză apoi, după încorporare, adăugăm zahărul pudră și cacao – avem grijă ca la început să amestecăm ușor cu paletele mixerului astfel încât să nu împrăștiem zahărul pudră și cacao.
După ce am mixat bine și am amestecat toate ingredientele, împărțim crema în două și montăm tortul
Punem primul blat cu partea care a venit în contact cu tavă în jos pentru a avea partea superioară dreaptă – dacă blatul s-a umflat, tăiem ușor cu cuțitul partea ridicată
Pe primul blat punem jumătate din cremă – o întindem ușor cu o spatulă
Pe al doilea blat, pe care l-am pus invers, punem a doua jumătate de cremă, nivelăm ușor, apoi decorăm cu bomboane.
Savurăm cu poftă, dar cu moderație.
Pe lângă acest tort am făcut și alte deserturi delicioase. Tot ce trebuie să faceți este să intrați site-ul www.floriol.ro sau la mine pe Facebook și Instagram. Tot acolo puteți să aflați mai multe despre misiunea Floriol și campania „Poftă de obiceiuri sănătoase”.
Cu drag, Praji.
[Articol sponsorizat]