Terina cu branza de capra si sfecla rosie, perfecta alaturi de Rara Neagra & Saperavi de la Domeniile Davidescu.
Pentru acest vin medaliat cu aur va propun ca pairing aceasta terina care este pe cat de eleganta si aparent de sofisticata, pe atat de simplu de facut. Este ideala intr-un meniu festiv sau ca gustare la cina.
Mai jos va las reteta pas cu pas si va invit sa o incercati, promit ca veti fi incantati.
Ingrediente (pentru o tava de chec de 20 cm lungime):
4-5 sfecle rosii fierte (eu le cumpar gata fierte), aprox 450 g
500 g branza capra tartinabila (sau 250 g branza de capra moale + 250 g crema de branza de vaci)
1 lingura suc de portocale
1 mana de nuci ~ 20 g
2 lingurite de miere
1/2 lingurita oregano uscat
Piper proaspat rasnit
Sare
Verdeata (optional)
Cum procedam:
Dam prin razatoare toata sfecla – partea care feliaza (sau o taiem felii subtiri).
Separat, amestecam branza (sau branzeturile) cu sucul de portocale si mirodeniile .
Punem pe fundul tavii un prosop de hartie, tapetam tava cu folie de plastic astfel incat sa ramana si in exterior folie.
Tapetam cu felii de sfecla (partea de jos si peretii).
Impartim branza in 3 parti. Punem prima parte in tava, o nivelam, apoi adaugam un rand de felii de sfecla.
La fel procedam si cu celelate doua parti de branza. Acoperim totul cu felii de sfecla, apoi cu folia si dam la frigider.
Dupa 2-3 ore scurgem excesul de lichid (zeama de sfecla), apoi lasam la frigider peste noapte (poate sta la frigider pana la 1 saptamana).
Inainte de servire, defacem folia, rasturnam terina pe un platou, apoi îndepărtăm restul foliei. Decoram cu nuci, miere si verdeata.
Servim ca atare sau alaturi de paine prajita.
Reteta de terina cu branza de capra si sfecla rosie este postata si pe Instagram, unde postez si alte idei de meniuri festive si antreuri aparte.
Cu drag, Praji