NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
noiembrie 29, 2017
Tarta cu mere… credeam ca nu mai ascunde niciun secret. Gresit. De fiecare data cand incerc o varinata noua a unui preparat, constat ca invat ceva nou, descopar gusturi si arome noi. la fel a fost si cu aceasta tarta. Imi doream de mult sa fac o tarta cu capac si decorata cu frunze tot din aluat, asa cum am vazut eu pe Pinterest.
Ma asteptam sa fie o chestie complicata, in care sa am nevoie sa stau cu tutorialul de youtube deschis. Dar ce sa vezi?! Â A fost mult mai simplu decat ma asteptam: pur si simplu am decupat cu un cutit ascutit niste forme ovale ca de frunze, apoi cu acelasi cutit, am crestat nervurile pe frunze.
Am mai decupat 3 fasii de aluat din care am facut o impletitura in trei si uite asa mi-a iesit o frumuseste de tarta care pare foarte studiata si migaloasa.
Continutul ei este unul simplu, mere, zahar, mirodenii si niste amidon -pentru a absorbi zeama lasata de mere. Diferenta insa o face cantitatea de mere. Urmand o reteta clasic americana am facut tarta bombata. Adica nu am pus mere pana in buza tavii si am facut o movila din mere, pe care mai apoi am acoperit-o cu foaia de aluat. Din poza finala poate nu va dati seama, insa ea a fost destul de inalta. Si cui nu-i place putin aluat si multa umplutura?! 🙂
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si le dam la frigider pana cand aluatul este pregatit in tava
Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam
Adaugam untul taiat cuburi peste faina
Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea astfel incat sa obtinem un pesmet fin
!Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor ste prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si tare.
! Aceast aluat se poate face si in blender!
Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic
Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege – nu este nevoie sa avem un aluat compact, e suficient sa unim firimiturile intr-o bila
Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
Dupa cele treizeci de minute, scoatem aluatul si il impartim in doua
O bucata de aluat bagam la loc in frigder iar pe cealalta o intindem intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei,
Rulam foaia pe un sucitor si o punem in tava
Punem implutura in tava (da, va fi multa pentru ca facem o tarta combata, cu muulta umplutura)
Cealata parte o intindem la fel ca pe prima si o adaugam peste mere
Aplatizam bine aluatul si il mulam peste mere
Cu o pensula ungem cu apa marginea de aluat din tava, apoi unim foaia de sus cui cea de jos (apa va actiona ca un lipici)
Cu aluatul ramas formam niste frunze si o impletitura, apoi le adaugam peste tarta
In mijlocul tartei facem un orificiu cu varful unui cutit (orificiul are rolul de a elibera aburul)
Ungem tarta cu ou batut si presaram zaharul brut
Coacem la cuptorul preuincalzit la 180 de grade pentru 1 ora
O servim simpla sau alaturi de iaurt si inghetata.
Faceti ceva bun din merele noastre romanesti, cu gust adevarat.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.