NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
noiembrie 24, 2018
Vi se intampla sa faceti un preparat pornind de la un singur ingredient?! Sunt sigura ca da! E la fel ca la tinute: ai o piesa vestimentara si pornesti de la ea pentru a-ti crea intreaga tinuta. La fel s-a intamplat si cu aceasta tarta super-uber delicioasa. Primisem de la prietena mea Anda de la Selenar Desing o cutie de lapte condensat fiert, adica deja caramelizat, adica dulceata de lapte – dulce de leche.
Am tot primit intrebari referitoare la acest lapte condensat. Laptele condensat indulcit este la conserva si nu este acelasi lucru cu laptele condensat pentru cafea. Consistenta celui de cafea este una lichida, pe cand cel la conserva, indulcit, este foarte gros, cleios si extrem de dulce.
Este lapte amestecat cu zahar care se fierbe mult timp si ajunge la textura pe care v-am mentionat-o.
Eu am mai facut deserturi cu lapte condensat transformat in dulce de leche De exemplu, la banoffe am transformat conserva de lapte condensat in dulce de leche la cuptor. La tarta cu ciocolata si alune am facut varianta cu fiertul conservei 2 h la foc mic.
Aluatul
Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam
Adaugam untul taiat cuburi peste faina
Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea astfel incat sa obtinem un pesmet fin
!Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor ste prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si tare.
*Aceast aluat se poate face si in blender/procesator
Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic
Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege – avem grija sa nu framantam aluatul prea mult pentru ca daca este supraframantat acesta se va intari la coacere
Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
Dupa cele treizeci de minute, scoatem aluatul, il intindem intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei, apoi, rulam aluatul pe sucitor si il punem in tava
Punem in tava, peste aluat o folie de copt sau de aluminiu peste care punem 200 g bile ceramic, boabe de fasole sau orez – boabele vor impiedica aluatul sa se umfle in cuptor
Coacem aluatul la 200 grade pentru 10 minute, scoatem folia cu boabele, apoi il mai coacem inca 5 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca
Punem apa intr-o cratita mica iar peste aceasta punem un bol termorezistent in care vom topi ciocolata – avem grija ca bolul sa nu atinga apa din vas
* Daca avem plita cu inductie putem sa punem ciocolata direct in cratita si o topim la treapta 2
*Daca avem cuptor cu microunde o topim la cuptor
Intindem ciocolata pe blatul de tarta (lasam tarta in tava)
Pastram cateva migdale si alone sip e restul le tocam grosier si le adaugam peste ciocolata, in tava
Turnam conserva de dulce de leche peste alone si ciocolata si o nivelam
Decoram cu alunele si migdalele ramase si gata!
Alintai-va din cand in cand cu dulciuri cu adevarat dulci.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.