NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
ianuarie 11, 2016
Homemade pasta, the best pasta!
Va povesteam saptamana trecuta, ca in 2016 mi-am propus sa mananc mai sanatos. Si tot acolo va spuneam ca si anii trecuti mi-am propus asta si chiar mi-a iesit. Anul acesta se pare ca a dat norocul peste mine chiar de la inceput. Asta pentru ca am primit spre degustare cele mai noi si cele mai faine uleiuri de la Costa d’Oro. Costa d’Oro este un brand de ulei de masline care are o vechime de peste 50 de ani si provine din regiunea Spoleto, una din cele mai renumite zone ale Italiei pentru productia de ulei de masline. Ce-mi place la uleiurile lor, este faptul ca sunt foarte diversificate si raspund nevoilor tuturor categoriilor de consumatori. Asadar, fie ca este vorba despre uleiuri traditionale, fie unele care sa raspunda noilor stiluri de viata, ele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Cele trei sortimente noi pe care le-am incercat eu, sunt wow. Sunt uleiuri beneficie pentru intreaga familie, fie ca le folosesti la salate, paste sau la gatit.
Costa d’Oro Omega 3 este un produs nou ce aduce impreuna aromele si proprietatile curative a celor mai importante uleiuri: uleiul de floarea soarelui, uleiul din samburi de struguri, uleiul de porumb, uleiul din seminte de in si uleiul de tarate de orez. Costa d’Oro Extra este obtinut prin presarea mecanica a maslinelor proaspat culese si de calitate foarte buna. Uleiul extravirgin are o aciditate maxim admisa de 0.8% si cu cat uleiul este de o calitate mai buna, cu atat indicele de aciditate scade, Costa d’Oro Extra avand o aciditate de numai 0.3-0.4%. Costa d’Oro L’integrale este preferatul meu, fiind un ulei extra virgin nefiltrat, studiile Costa d’Oro privind uleiul de masline extravirgin nefiltrat ne arata ca acest ulei este cel mai sanatos din categorie, este mai dens si este cel mai bun din categorie.
Si cum un ulei bun trebuie sa insoteasca un preparat la fel de bun, astazi va propun o reteta de paste de casa la care am folosit toate uleiurile: tagiatelle de casa cu pesto de masline si ansoa. 😉 Gustul intens al uleiului se potriveste de minune cu ansoa si semintele de pin! Tagliatellele astea sunt cu adevarat o nebunie! Desi pare dificil, a face paste in casa necesita un micro efort daca ai masina de paste si unul minim daca nu ai. Si credeti-ma, odata ce ai mancat paste facute in casa nu prea iti mai vine sa mananci paste din comert. Cateodata regret ca le-am descoperit pentru ca am devenit destul de pretentioasa. Ps. Acest pesto poate fi mancat si de cei care urasc ansoa – nici macar nu-si vor da seama ca acesti pestisori au trecut vreodata pe-acolo. 😉
Pastele
Punem intr-un blender toate ingredientele si pulsam pana se formeaza o bila de aluat (bineinteles, daca nu avem blender putem si framanta ingerdientele)
Dupa ce am obtinut bila, framantam aluatul timp de 4-5 minute
Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic si il lasam pe blatul de lucru pentru 30 min – o ora (sau peste noapte, la frigider)
Dupa perioada de repaus facem tagliattelele cu ajutorul masinii de paste. Daca nu avem masina de paste, impartim aluatul in patru. Din fiecare parte, pe o suprafata infainata, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie dreptungiulara subtire de grosimea unei monede, apoi o rulam in forma de sul. Taiem cu ajutorul unui cutit fasii late de 1/2 cm.
Punem toate ingredientele intr-un blender si le mixam pana obtinem o pasta
Tagliatele cu ansoa si masline
Fierbem pastele in apa cu sare pentru 2-3 minute
Scurgem pastele, pastrand o cana din apa in care au fiert
Amestecam pesto cu 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele
Amestecam pesto cu pastele (mai punem apa daca consideram ca este nevoie)
Servim tagliatele calde. Optional presaram fulgi de ardei iute si adaugam cateva picaturi de ulei integral de masline.
Mancati cat mai multe mancaruri facute de voi si traiti sanatos!
Cu drag,
Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.