Supa crema de dovleac, varianta simpla

Mi s-a facut intr-o seara foarte pofta de supa crema de dovleac. Pentru ca aveam in casa doar dovleac, dar nu ceapa si nici morcov sau pastarnac, am facut o supa rapida doar din dovleac si mirodenii. La final am adaugat putina crema de cocos si cateva picaturi de lamaie si astfel am obtinut o supa crema delicioasa si foarte fina! In plus si vegana/de post!

Pentru ca am postat si pe Instagram procesul si am vazut ca v-a placut, ba mai mult, unele dintre voi ati si facut-o, am zis sa o mai fac o data, sa o pozez fain frumos si sa postez reteta pe blog.

Ingrediente (pentru ~ 6 portii):

1 dovleac de 1 kg
2 cuburi de supa organica (am vorbit despre ele aici)

1 lingura de legume deshidratate
Apa
100 ml crema de cocos
Lamaie

Cum procedam:

Curatam de coaja si de seminte dovleacul, apoi il taiem in cuburi de 2-3 cm
Punem dovleacul intr-o oala, apoi turnam apa cat sa il acoperim
Punem cele 2 cuburi de supa si, daca nu contin sare, adaugam si sare
Fierbem dovleacul 10-15 min sau pana daca il intepam cu furculita se crapa
Dupa ce dovleacul e fiert turnam toata compozitia intr-un blender si mixam pana obtinem o crema fina. Daca este prea solid, mai adaugam apa calda
*Mixarea se poate face si cu un blender vertical
Punem supa in boluri, apoi in bol adaugam 1-2 linguri de crema de cocos si zeama de lamaie dupa preferinte.

Usor, nu?

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *