Mi s-a facut intr-o seara foarte pofta de supa crema de dovleac. Pentru ca aveam in casa doar dovleac, dar nu ceapa si nici morcov sau pastarnac, am facut o supa rapida doar din dovleac si mirodenii. La final am adaugat putina crema de cocos si cateva picaturi de lamaie si astfel am obtinut o supa crema delicioasa si foarte fina! In plus si vegana/de post!
Pentru ca am postat si pe Instagram procesul si am vazut ca v-a placut, ba mai mult, unele dintre voi ati si facut-o, am zis sa o mai fac o data, sa o pozez fain frumos si sa postez reteta pe blog.
Ingrediente (pentru ~ 6 portii):
1 dovleac de 1 kg
2 cuburi de supa organica (am vorbit despre ele aici)
1 lingura de legume deshidratate
Apa
100 ml crema de cocos
Lamaie
Cum procedam:
Curatam de coaja si de seminte dovleacul, apoi il taiem in cuburi de 2-3 cm
Punem dovleacul intr-o oala, apoi turnam apa cat sa il acoperim
Punem cele 2 cuburi de supa si, daca nu contin sare, adaugam si sare
Fierbem dovleacul 10-15 min sau pana daca il intepam cu furculita se crapa
Dupa ce dovleacul e fiert turnam toata compozitia intr-un blender si mixam pana obtinem o crema fina. Daca este prea solid, mai adaugam apa calda
*Mixarea se poate face si cu un blender vertical
Punem supa in boluri, apoi in bol adaugam 1-2 linguri de crema de cocos si zeama de lamaie dupa preferinte.
Usor, nu?