NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
august 7, 2025
Dacă aveți prea multe roșii, aceasta este o metodă excelentă prin care să le valorificați. Dacă nu aveți prea multe roșii, mergeți și cumpărați :), pentru că este o rețetă de sos binevenită în orice casă.
Eu prepar aproximativ 2 litri, porționez îi punguțe cu fermoar, congelez și când vrem o cină rapidă, pun conținutul într-o tigaie, decongelez la foc mic, timp în care fierb paste, amestec rapid și savurăm. Astfel evit să cumpăr sosuri gata făcute din comerț, chiar și când nu am timp. Sper să încercați și voi 👌
Ingrediente (cantitate: aprox. 2 litri de sos):
Cum procedăm:
Tocăm ceapa mărunt și o călim în puțin ulei de măsline, cu un praf de sare, la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute.
Adăugăm țelina Apio și morcovii tăiați cubulețe sau dați pe răzătoare și mai călim 5 minute.
Între timp, opărim roșiile, le curățăm de pielițe și le tăiem cuburi.
Punem în oală roșiile tocate, usturoiul feliat și frunzele de busuioc.
Fierbem totul la foc foarte mic timp de 40-60 de minute, amestecând din când în când.
După ce s-a răcit complet, transferăm sosul în blender și îi dăm 2-3 pulsuri, cât să păstrăm puțină textură.
Spre final, adăugăm oțetul balsamic și zahărul brun. Gustăm și, dacă mai este nevoie, ajustăm cu sare sau zahăr, în funcție de aciditatea roșiilor.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.