Rulouri roz cu alune pe padure si dulceata de capsuni

Stiti deja ca imi place sa fac preparate cu sfecla. Daca veti cauta la mine pe blog „sfecla” veti gasi atat preparate sarate, cat si dulci, mai ales aluaturi.

Azi am pentru voi o reteta de rulouri cu sfecla, cu aluat framantat la superbitatea de Mixer Kitchen Aid Artisan (roz) de la Kitchen Shop România. Luna aceasta (octombrie 2021), daca achizitionati un mixer Kitchen Aid, primiti cadou un vas (premium) de paine de la Emile Henry.

Mai jos va las un clip, cateva imagini dragute si reteta scrisa pas cu pas.

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina alba de grau
2 oua + 1 pentru uns rulourile
100 g unt topit si racit + un cub pentru uns vasul
100 g zahar
50 ml lapte
50 g smantana
100 ml suc se sfecla
25 g drojdie
3 pastile de vitamina C macinata pulbere*
1 lingurita de otet*
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
100 g alune
150 g dulceata/gem de capsuni (sau gemul preferat)

Pentru toping:
200 g crema de branz
50 g smantana
2 linguri gem/dulceata de capsuni (sau gemul preferat)

Extra:
Ulei ptr uns bolul

*Vitamina C si otetul sunt pentru ca aluatul sa-si pastreze nuanta roz
Cum procedam:

Amestecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, 2 de faina si laptele usor incalzit si lasam 10-15 minute sa se activeze – daca drojdia de umfla inseamna ca e activa

Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele pentru aluat, inclusiv drojdia activata

Faramantam pana obtinem un aluat elastic (7-10 minute cu mixerul sau 15-20 cu mana)

Dupa ce aluatul e framantat, ungem bolul cu ueli si punem aluatul la dospit o ora jumatate intr-un loc calduros
Cat dospeste aluatul macinam alunele si le amestecam cu dulceata
Scoatem aluatul, il intindem intr-o foaie groass de 1/2 cm (poate fi si mai groasa
Rulam aluatul, apoi il taiem kn „felii: de 3 cm
Ungem vasul cu unt, apoi punem rulourile vertical in vas – pe partea taiata

Acoperim vasul si mai dospim 30 de minute

Dupa cele 30 de minute ungem rulourile cu ou batut si le dam la cuptor

Le coacem la 180 de grade pentru 20 de minute cu capac si inca 15 fara capac (daca folosim vas pentru paine)
Daca folosim o tava normala, le coacem 30 de minute

Cat sunt la cuptor amestecam smantana cu branza si cu dulceata, apoi, cand le scoatem de la cuptor, le ungem cat sunt calde cu acest toping

Pofta buna!

poate iti place si

18 comments

  1. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
    I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I will definitely return. ñ (Brad)

  2. ecchi anime porn nude babes pics big black melons real young homemade bbw arab wife young porn film sex toon mom nude fitness babes
    rosie jones topless teen anal vibrator https://git.sicom.gov.co/pegalido1997 goku sex xxx
    porn family free mimi faust xxx ebony milf porn imo sex
    hd aurora snow xxx anime hd hentai girl homemade porn cute emo lesbians sexy nurse milf free romantic porn amazing brunette tits best webcam porn hot real swingers https://musescore.com/user/40763850 milf blowjob tumblr thai sex
    homemade quality best porn nerdy teens naked retro porn pics painful ebony porn milf sauna pics lonely housewife xhamster watch korean porn http://git.radenintan.ac.id/outtumono1990 silvia porn actress amature mature ladies youporn old lesbian mature nl
    pics turk sex xxx cougar porn clips perfect tits strip latest sex pics tamil
    amma porn homemade anal stockings sexiest porn actors free porm
    hub nice mom anal https://www.atlasobscura.com/users/tesentastfo1971 Er (http://Git.Radenintan.Ac.Id/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *