NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
octombrie 15, 2021
Azi am pentru voi o reteta de rulouri cu sfecla, cu aluat framantat la superbitatea de Mixer Kitchen Aid Artisan (roz) de la Kitchen Shop România. Luna aceasta (octombrie 2021), daca achizitionati un mixer Kitchen Aid, primiti cadou un vas (premium) de paine de la Emile Henry.
Stiti deja ca imi place sa fac preparate cu sfecla. Daca veti cauta la mine pe blog „sfecla” veti gasi atat preparate sarate, cat si dulci, mai ales aluaturi.
Mai jos va las un clip, cateva imagini dragute si reteta scrisa pas cu pas.
*Vitamina C si otetul sunt pentru ca aluatul sa-si pastreze nuanta roz
Amestecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, 2 de faina si laptele usor incalzit si lasam 10-15 minute sa se activeze – daca drojdia de umfla inseamna ca e activa
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele pentru aluat, inclusiv drojdia activata
Faramantam pana obtinem un aluat elastic (7-10 minute cu mixerul sau 15-20 cu mana)
Dupa ce aluatul e framantat, ungem bolul cu ueli si punem aluatul la dospit o ora jumatate intr-un loc calduros
Cat dospeste aluatul macinam alunele si le amestecam cu dulceata
Scoatem aluatul, il intindem intr-o foaie groass de 1/2 cm (poate fi si mai groasa
Rulam aluatul, apoi il taiem kn „felii: de 3 cm
Ungem vasul cu unt, apoi punem rulourile vertical in vas – pe partea taiata
Acoperim vasul si mai dospim 30 de minute
Dupa cele 30 de minute ungem rulourile cu ou batut si le dam la cuptor
Le coacem la 180 de grade pentru 20 de minute cu capac si inca 15 fara capac (daca folosim vas pentru paine)
Daca folosim o tava normala, le coacem 30 de minute
Cat sunt la cuptor amestecam smantana cu branza si cu dulceata, apoi, cand le scoatem de la cuptor, le ungem cat sunt calde cu acest toping
Pofta buna!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.