NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
septembrie 6, 2016
Na ca a venit si toamna!
Intoarsa din frumosul meu concediu de trei saptamani, vacanta cu care v-am tinut la curent pe paginile de Facebook si Instagram, am fost intampinata cu trista veste ca de doua saptamani cantina de la serviciu este in renovare. PANICA! Ce ne facem noi inca o luna de acum incolo?! Cu micul dejun sunt linistita, ca oricum faceam zilnic, dar acum va trebui sa muncesc dublu, sa fac si pranzul. Mama-mama ce ma asteapta. Bineinteles am si optiunea “ce gasim prin imprejurimi”, insa nu as vrea sa-mi abuzez prea mult organismul. Nu de alta, dar in concediu mi-am cam facut de cap.
Asa ca nu mai stau pe ganduri si azi o pun de un risotto cu galbiori. Risotto a devenit in ultimii ani una dintre mancarurile noastre preferate. E un fel atat de versatil incat nu ai cum sa nu il iubesti. Simplu, cu ciuperci, cu afine, cu branzeturi sau cu felurite legume, el poate fi consumat atat rece cat si cald, fapt ce l-a pus pe primul lucru in preferintele mele cand vine vorba de pranz la pachet.
Risotto-ul pe care vi-l prezint azi l-am facut cu ceva vreme in urma, dar n-am apucat sa public reteta. Asa ca, numai bine, odata cu voi il refac si eu. Fie ca aveti galbiori proaspeti sau congelati, fie ca folositi hribi (preferatii mei), rezultatul va fi unul delicios. Reteta e una simpla si usor de facut, necesita insa timp. Singurul inconvenient pe care l-ati putea gasi acestui preparat este ca trebuie sa stati langa el cand il pregatiti. Spun “voi”, pentru ca eu ador sa amestec in vasul in care bolboroseste usor viitorul risotto cremos.
Preparam supa si o mentinem fierbinte
Tocam marunt ceapa si telina (daca folosim) pana devin sticloase
Adaugam galbiorii tocati grosier si ii calim pana cand se evapora lichidul pe care acestia il lasa (aproximativ 5 minute)
Adaugam orezul (nespalat) si il calim 1-2 minute pana devine translucid. Calitul il sigileaza astfel incat exteriorul va defeni moale, dar interiorul se va pastra ferm
Dupa ce am calit si orezul adaugam vinul si amestecam pana cand se evapora aproape tot lichidul din vas
Apoi adaugam supa cu un polonic. Nu adaugam celalalt polonic de supa pana cand lichidul din vas nu se va fi evaporat
Dupa ce am adaugat toata supa, orezul este gatit: textura lui trebuie sa fie inca ferma la interior
Daca facem varianta clasica, ne vegana, la final adaugam untul si parmezanul razuit, punem capacul si mai asteptam 10 minute.
Consistenta risotto-ului este dupa preferinte. Noua ne place mai dens. Daca voi il vreti cu mai mult sos, inchideti focul inainte de a se evapora ultima portie de lichid adaugat.
Si, cum tot e plin Facebookul, va zic si eu: Hello September!
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.