Ribeye sous vide (VIDEO)

La noul Crockpot Turbo Express

De cand sunt pasionata de gatit nu am facut niciun prepart prin tehnica sous vide. Pana acum doi-trei ani credeam ca este un proces care se poate realiza doar in bucatariile profesionale. De acum inainte insa, am posibilitatea sa fac asta chiar la mine in bucatarie cu noul Crockpot Turbo Express, care are si functia de sous vide. Pe langa aceasta noua functie, are si functie de sterilizare, borcane pline sau goale. Un alt update major al acestui Crockpot este reducerea timpului de gatire sub presiune cu 40%. De exemplu la cereale sau orez de la 12 minute timpul e redus la 7 minute, la fasole si leguminoase de la 20 de minute, la 12 minute, la carne de la 35 de minute la 20 minute.

Revenind la friptura noastra, pregatirea la sous vide este mai simpla decat ne asteptam. Gatirea sous vide inseamna vidarea alimentelor (carne, legume) in pungi speciale si gatirea lor pentru o perioada indelungata la temperaturi joase. De exemplu eu am gatit aceste piese de vita (rib eye) pentru 2 ore la 53 de grade. De asemenea acest fel de gatire are si multe beneficii: preparatul isi pastreaza gustul, aromele se intrepatrund mult mai bine, iar nutrientii nu se pierd. Este un mod ideal de a gati carnea pentru ca nu pierdem nici gust nici nutrienti.

In aceasta luna benefiiciati de o reducere de 20% la Crockpotul Turbo Express daca folositi codul Turbo20.

Mai jos va las un clip cu un scurt review al noului multi cooker Crockpot Turbo Express si reteta delicioasei fripturi

Ingrediente (pentru doua portii):
2 bucati de ribeyede 1-1,5 cm grosime
5-6 crengute de rozmarin
2 cuburi de unt
2-3 linguri ulei de masline
sare grunjoasa
piper proaspat rasnit

Cum procedam:

Scoatem carnea din frigider cu o ora inainte de gatire pentru a se relaxa fibra – procedu valabil de fiecare cand gatim carne;
Asezonam carnea cu sare si piper, punem cate 2 crengute de rozmarin pe fiecare parte, apoi vidam bucatile de carne ;
Eu folosesc pungile si aparatul de vidat de la Food Saver;
Umplem vasul Crockpotului cu apa, apoi adaugam carnea pusa in suportul special pentru sous vide, cu care vine vasul;
*apa punem doar cat sa fie acoperita carnea;
Putem, bineinteles, sa punem mai intai carnea si apoi apa, nu este o ordine obligatorie;
Punem capacul, blocam, setam functia sous vide, doua ore, 53 de grade, apoi ne continuam treburile
Dupa cele doua ore scoatem carnea din pungile vidate, o tapetam cu prosoape de hartie pentru a elimina excesul de umiditate;
Prajim in ulei si unt cele doua bucati de carne doar cat sa prinsa o crusta crocanta;
Desi carnea va ramane roz la mijloc, sa stiti ca ea este gatita, procesul de gatire lenta prin tehnica sous vide pastreaza si aspectul si culoarea naturala a carnii.

Noi am mancat friptura alaturi de o salata. A fost delicioasa!

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *