Aceste bilute albe cu o migdala in mijloc au ajuns sa fie unele dintre cele mai iubite si daruite deserturi.
Inca de mica, la colindat, vecinele ne intampinau cu Raffaello facute in casa.
Mereu mi s-a parut ca se fac greu pana cand am inceput sa studiez cateva retete si am observat ca sunt, de fapt, un desert foarte usor de facut. Avem nevoie doar de cateva ingrediente si cateva ustensile.
Eu le fac cu cateva zile in avans si le pun la frigder, dupa cum observati in clip, intr-o punga zip sau acoperite cu folie de plastic.
Va las mai jos reteta scrisa si un clip in care va arat cum se fac.
Ingrediente (pentru ~25 buc)
200 g lapte praf 200 g zahar pudra
200 g nuca de cocos – 100 g ptr compozitie, 100 g pentru tavalit
200 g unt topit
25-30 migdale decojite
Cum procedam: Amestecam toate ingredientele intr-un bol Acoperim bolul si il dam la frigider 1-2 ore
Daca nu gasim migdale decojite, le fierbem 1 minut, le clatim cu apa rece, apoi se vor decoji de pielita maro foarte usor
Scoatem compozitia de la frigider, portionam cu o lingurita, punem in mijloc cate o migdala, formam o bila, apoi o dam prin cocos.
Atat de usor!