Quiche cu legume congelate – quiche de vara in plina iarna. Stiti deja ca evit sa cumpar legume care nu sunt in sezon. De regula aceste legume sunt aduse din “tarile calde”, parcurg un traseu foarte lung si se coc, cel mai probabil in tiruri. Din fericire, de cand tehnologia congelarii ne ajuta, putem sa mancam legume culese in plin sezon, cand au cei mai multi nutrienti, nutrienti care se pastreaza datorita congelarii rapide.
Cand cei de la Frosta mi-au propus sa le testez cateva dintre produse, am fost incantata deoarece deja le cunosteam pe cateva dintre ele. Ce-mi place la produsele lor este faptul ca acestea nu contin aditivi. Legumele, sunt doar legume proaspat congelate sau legume condimentate, amestec de legume cu carne si asa mai departe. La peste insa imi era teama, asta pana cand am vazut ca tot pestele din cutiile Frosta este provenit din pepiniere care detin certificatul de sustenabilitate MSC.
Revenind la legume m-am gandit ca azi sa va prezint o reteta simpla, cu doar cateva ingrediente, care se face foarte usor si care nu are timpi mari de asteptare… exceptand coacerea. Am facut o tarta a carui aluat il stiti deja: este cel cu ulei si vin, care nu necesita refrigerare. Umplutura, cat mai simpla: smantana dulce grasa, sare piper si amestecul de legume toscan. Rezultatul il vedeti si voi: un quiche inalt cu multe legume si blat fraged. L-am lasat peste noapte la temperatura camerei si a doua zi l-am dus la birou – in 10 minute s-a mancat tot!
Ingrediente (pentru o tava inalta cu diametrul de 26 cm):
Pentru aluat:
300 g faina alba de grau
100 ml vin alb
80 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita de sare
1/4 lingurita piper
1 lingurita ieburi aromatice uscate
Pentru umplutura:
Amestec de legume toscan care contine dovlecei, broccoli, morcov, rosii cherry, ceapa si morcov galben (eu am preferat-o cu multe legume, asa ca am pus aproape toata punga de 400 g)
300 ml smantana dulce grasa (minim 30% grasime)
4 oua
½ lingurita sare
¼ lingurita piper
Cum procedam:
Aluatul:
Amestecam toate ingredientele pentru aluat apoi framantam pana formam o bila.
Intindem aluatul intr-o foaie de ½ cm, apoi ne ajutam de sucitor, il rulam pe sucitor si il intindem in tava.
Presam bine aluatul, il decupam dupa forma tartei, apoi facem un model cu degetele (ca in video) sau cu ajutorul unei furculite.
Separam albusul de galbenusul unui ou si ungem cu albusul toata suprafata aluatului – dam deoparte pentru a se usca – rolul albusului este de a sigila aluatul si de a nu se inmuia cand turnam compozitia cu smantana.
Umplutura:
Punem galbenusul si albusul ramase intr-un bol incapator, adaugam restul oualor, sare, piper si smantana si amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava, apoi adaugam legumele direct congelate.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45 de minute la functia ventilatie, apoi inca 20 de minute functia caldura de jos.
(Daca aveti o tava mai mare si tarta nu este atat de inalta, 30 de minute ventilatie si 15 caldura de jos ar trebui sa fie suficient – testati scuturand putin tava, daca compozitia nu tremura inseamna ca este coapta, daca tremura, mai coaceti-o inca 10 minute).
Se poate manca atat calda cat si rece.
Cu drag, Praji.
[Articol sponsorizat]