Prajitura rasturnata cu portocale si clementine

Cu aceasta prajitura am dat startul retetelor de Craciun de anul acesta. Este o prajitura foarte usor de facut si foarte gustoasa.

De data aceasta eu am caramelizat portocalele in zahar brun, dar recomand caramelizarea in zahar tot, alb pentru ca nu exista riscul sa il ardem. Eu mi-am luat ochii de pe plita un minut si l-am caramelizat cam mult. Nu a devenit amar, insa linia a fost foarte subtire  pana a devein amar.:)

Asadar mai jos va las reteta scrisa si un clip, sa vedeti cat de usor se face

Ingrediente (pentru un vas/tava cu diametrul de 22 cm)

Ingrediente:

Peentru caramel:

150 g unt

130 g zahar

3 portocale

4-5 clementine mici

Pentru blat:

50 g unt

3 oua

150 g zahar

250 g faina

1+1/2 lingurite praf de copt

80 ml lapte

Un praf de sare

Vanilie (eu am folosit pudra)

Cum procedam:

Intr-un vas pretabil atat pentru plita cat si pentru cuptor punem untul si zaharul si le lasam sa se topeasca a foc mic

Cand zaharul s-a caramelizat adaugam jumatati de portocala decojite si in spatiile ramase, clementinele – lasam la foc mic 10 minute

Blatul:

Mixam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam, pe rand, ouale

Turnam laptele si mai mixam pana se formeza

Amestecam faina cu praful de copt si vanilia si o adaugam peste compozitia cu ou si unt

Mixam doar pana la incorporare, nu mai mult pentru ca vom risca sa activam glutenul si se va intari aluatul

Oprim focul si turnam aluatul peste citrice si il nivelam

Coacem o ora la 180 de grade, functia cu ventilatie

Dupa o ora scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca 5-10 minute si o rasturnam pe o farfurie

Optional o decoram cu frisca.

Poate fi savurata atat calda cat si rece

Am facut aceasta prajitura exclusiv in vasele premium Email de Sighisoara.   

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *