NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 10, 2025
Mâncați în copilărie prăjitură în formă de miel?
Și dacă da și dacă nu, vă dau rețeta mea, pe care visez să o fac de când ram mică.
Nouă ne făcea bunica de Paște. Îmi amintesc și acum cât eram de intrigată și totodată entuziasmată de formă. De multe ori nici nu mâncam prăjitura; era asa frumoasă încât bunica o punea pe dulap și o păstra un an întreg. 😁
Nu mai am nici forma de la bunica și nici rețeta, drept urmare am făcut o prăjitură care să fie pe gustul meu.
Siropul:
Fierbem pe plită toate ingredientele, lăsăm siropul la răcit, apoi îl strecurăm;
Blatul:
• Încingem cuptorul la funcția CircoTherm 175°;
• Frecăm bine coaja de lămâie cu zahărul, apoi adăugăm ouăle și sarea și mixăm până obținem o spumă galben pal;
•Turnăm untul și zeama de lămâie și mixăm până la încoprorare;
• Cu o spatulă înglobăm făină cu; praful de copt
• Turnăm compoziția în tava unsă în prealabil cu unt și pudrată cu făină;
• Coacem 35 minute funcția CircoTherm
Lăsăm prăjitura să se răcească în formă, apoi o scoatem, o însiropăm și o pudrăm cu zahăr pudră.
La noi a rezistat câteva minute. Nepoata mea și Mircea au devorat-o imediat.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.