NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Prajitura cu mălai, mărar și zmeura

Picture of Prăji

Prăji

iulie 7, 2020

Sunt ciudat, nu? :)) Gustul insa este di-vin! Am numit-o „prajitura” si am scris ingredientele principale tocmai pentru a va trezi curiozitatea. Ce vedeti este de fapt o varianta de alivanca moldoveneasca in care am adăugat zmeura.

In anumite zone ale tarii ea chiar se face cu fructe, bunica mea insa, o făcea simpla, doar cu mărar sau menta. Tot reteta bunicii mele este și cea pe care v-o las mai jos.

Se face foarte usor si pentru ea aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Va las reteta video, cea scrisa si poze. 🙂

Ca proces este unul lung, însă departe de a fi intimidant cum s-ar crede. Condiția este ca în ziua 2, cea în care formăm pâinile, să fim acasă până după amiază.

Lista de ingrediente (Pentru tava de 20-25 cm)

Cum procedăm?

Batem usor ouale cu praful de sare, doar cât sa le omogenizam, apoi adaugam iaurtul si amestecam

Adaugam zaharul și zaharul vanilat și amestecam din nou

Adaugam praful de copt mălaiul si grisul si amestecam

Adauga la final mărarul tocat mărunt

Omogenizam bine totul, apoi turnam compozitia intr-o tava de 20/25 cm (sau alte dimensiuni asemanatoare) in care am pus in prealabil hârtie de copt

Dupa ce am turnat compozitia, presaram zameura pe deasupra

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

O savuram călduță sau rece.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.