NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Porc picant cu legume

Picture of Prăji

Prăji

februarie 11, 2015

Chinese style in za haus!

Nu stiu daca voi va amintiti, daca nu, va aduc eu aminte: una dintre primele retete de pe blog (poze uratele, text stangaci, na, ca la inceput) este una din bucataria asiatica, si anume pui picant cu legume. Daca ma urmariti pe Facebook si Instagram, vedeti ca postez frecvent poze cu mancare chinezeasca/asiatica (fie ea gatita de mine acasa, fie de la restaurant). Ati inteles unde bat, nu? Da, imi place maxim, ba mai mult imi place si sa o gatesc. Iar cand fetele de la Savori Urbane mi-au propus sa testez pordusele Shan’shi, nu numai ca n-am mai stat pe ganduri, dar am fost in extaz, mai ales ca incercasem cateva dintre produsele lor si mi-au placut la nebunie. Asa ca am spus da campaniei lor Asian Connection, 12 bloggeri, 12 woks, 24 de retete si va anunt ca voi impartasi cu voi (minim) doua retete in stil asiatic. 

 Si cum frumos e sa mananci felul principal inaintea desertului, am zis sa respect si eu acesta regula (ciudata, daca ma intrebati pe mine:)) si sa vaprezint ce ne place noua (si aici vorbesc de toooaata familia) cel mai mult sa pregatim: porc picant cu legume. 

Nu stiu daca reteta e pur chinezeasca, daca e facuta super corect, insa va asigur ca este absolut delicioasa si creaza dependenta. Este o reteta simpla, se face rapid, cu o mica pregatire cu o zi inainte, si anume punerea carnii la marinat.

Nu in ultimul rand e de mentinat ca este o mancare sanatoasa deoarece legumele sunt gatite stir fry  (foarte rapid) si isi pastreaza nutrientii, textura si culoarea. O mentiune: daca nu mancati picant, eliminati sosul picant din ecuatie si ati rezolvat problema. 😉 

Pentru mai multe retete in stil asiatic mergeti cu incredere pe saitul Shan’shi, Rubrica cu retete  acolo veti gasi multe feluri interesante si apetisante. 😉

Lista de ingrediente (pentru 4 portii)

Cum procedăm?

Ziua 1 sau cu cel putin o ora inainte de pregatire

taiem carnea felii subtiri, apoi o punem intr-o caserola sau intr-o punga cu fermoar

adaugam cele 4 linguri de sos de chili, lingurita de bicarbonat de sodiu si zaharul

amestecam

lasam la frigider peste noapte (ideal) sau cel putin o ora

Ziua 2 sau dupa o ora 🙂

taiem toate legumele batonase subtiri (ca in poza)

intr-un wok punem 2-3 linguri de ulei la incins, la foc maxim

cand uleiul e foarte incins aruncam rapid ghimbirul si usturoiul si apoi, imediat, carnea (foto1)

amestecam energic pana cand carnea capata o culoare rozalie si incepe sa faca o usoara crusta

dupa ce carnea a capatat crusta adaugam, pe rand, legumele, in ordinea inversa gatirii lor (cu cat se gateste mai greu cu atat se adauga mai devreme): morcovul – amestecam (foto 2); ardeiul, dovlecelul. castravetele – amestecam, urechile de lemn, ceapa, mugurii de bambus – amestecam (foto 3)

adaugam sosul pentru wok si mai amestecam inca o data (foto 4)

Atentie, toata operatiunea acesta trebuie sa dureze maxim trei minute dupa ce am adaugat morcovul, astfel legumele isi vor patra textura, culoarea si, bineinteles nutrientii

Servim fierbinte alaturi de orez basmati

Mentiuni

Daca doriti sa faceti mai multe portii, faceti in mai multe transe, astfel legumele nu se vor inmuia si se vor gati stir fry.

Daca vreti sa castigati  un set complet de ingrediente Shan’shi, un wok si setul aferent de ustensile intrati pe pagina oficiala a campaniei (cel mentinat mai sus)  si lasati un comentariu cu ce ingrediente ati gati  o reteta asiatica.

Mult succes va doresc!

 

Mancati picant si bucurati-va de culorile din farfurie!
Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.