Delicii de toamna in orice anotimp
Ideea acestei postari mi-a venit cand, luna trecuta, revista Good Food a declarat acest copil al meu „blogul lunii”. In casuta aceea mica din susul paginii – care mie mi-a umplut inima de bucurie – scria despre „La PrajiturEla” ca este si un blog potrivit pentru incepatori. Incepatorilor in ale bucataritului/prajituritului le este dedicata aceasta postare despre cum sa congelezi piure de dovleac, mai exact cum congelez eu piure de dovleac. Il pun la congelator dupa cum veti vedea mai jos, apoi il scot si il folosesc direct la tarte, supe, piureuri, creme. Astfel imi usurez munca, nemaifiind nevoie sa fierb, condimentez sau pasez.
Ingrediente:
- 1 dovleac (aprox 3 kg)
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 1/2 nucsoara
- 5 pastai de cardamom
- cateva frunze de dafin
- un praf de sare
- apa
Cum procedam:
- curatam dovleacul de coaja si samburi, apoi il taiem cuburi
- il punem intr-o oala incapatoare si il acoperim cu apa
- dintr-o bucata de tul sau tifon formam doua saculete pentru bobabele de piper si coriandru – astfel nu va trebui sa „pescuim” boabele din dovleacul fiert
- adaugam toate mirodeniile in oala si dam la fiert
- fierbem pana cand dovleacul se inmoaie (intra furculita usor in el)
- il scurgem si il lasam la racit
- il pasam si il cantarim
- il distribuim in pungi cu fermoar sau de congelator – eu am pus cate 500 g de piure in fiecare punga, voi puteti pune mai mult sau mai putin, dupa preferinte
- dam la congelator
- cand vreti sa-l folositi, il scoateti si il lasati sa se decongeleze usor in frigider
Spor la lucru!
No comments
imi place tot mai mult dovleacul 🙂 desi l-am descoperit de foarte putin timp
te pup, Oana
Sa stii ca si eu l-am descoperit de cativa ani, dar ma declar indragostita!