…sau pui si porc la un loc 🙂
Aceasta reteta este una pe care am descoperit-o de curand… bineintnles am adaptat-o binisor pentru a obtine gustul dorit :). De atunci o pregatesc cu fiecare ocazie posibila deoarece rezultatul a fost uimitor. Daca va place gustul carnii de porc, dar evitati sa o consumati deoarece o considerati prea grasa, aceasta friptura este una ideala: mancati piept de pui (mai sanatos si mai slab) cu gust de… porc. Pam-pam!
Este o friptura usor de preparat, potrivita pentru o cina sau un pranz in familie si este gata in 20-25 de minute. Gustul va va face sa o introduceti in meniul vostru saptamanal. Preparati-o si contraziceti-ma! 🙂
Iata ce ne trebuie:
(Cantiatile sunt pentru patru portii)
- tigaie care poate fi introdusa in cuptor
- 2 piepti de pui taiati in jumate Â
- 8 feliutie de bacon
- 1 lingura fulgi de chili (sau boia de ardei, iute sau dulce, dupa preferinte)
- 1 lingura oregano
- 1/2 lingura sare de mare
- 1/2 lingura piper proaspat macinat
- 4-5 catei de usturoi – zdrobiti usor, necuratati de coaja
- o mana de rosii cherry
- 2 linguri de ulei de masline pentru uns + 3 linguri pentru prajit
- 1 cub de unt
Cum facem:
- incingem cuptorul la 200 grade C/gaz 5
- intr-un bol punem mirodeniile si le amestecam cu cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam bucatile de piept de pui si le ungem bine – dam deoparte
- intr-o tigaie incapatoare punem uleiul ramas si cubul de unt
- cand uleiul si untul s-au inchins, adaugam usturoiul, iar peste maxim un minut, pieptii de pui
- prajim 3-4 minute intorcand la fiecare minut
- adaugam rosiile si mai lasam pe foc 2 minute
- peste bucatile de pui punem cate doua felii de bacon si bagam tigaia la cuptor pentru 15 minute.
Gata!
Merge de minune cu o salata verde cu ceapa si rosii.
Pofta buna va doresc!
No comments
I nominated you for the Super Sweet Blogging Award: http://destinepierdute.wordpress.com/