NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
octombrie 9, 2025
Recunosc, mereu mi s-a părut intimidantă această tehnică de a găti peștele. Asta până când am luat din piața de pește Corvină, un pește din familia bibanului de mare dulce și delicios. Domnul care mi l-a vândut mi-a spus că un client așa îl gătește și iese delicios.
Verdictul: a ieșit extraordinar. Suculent, gustos și aromat.
Deși este gătit în sare, carnea nu va fi sărată, fiind protejată de piele, care la această rețetă nu se consumă.
Mai jos vă las rețeta detaliată și un clip cu modalitatea de gătire.
Încingem cuptorul la 200° căldură sus-jos;
Spălăm și uscăm bine peștele, apoi îl umplem cu ierburile – daca folosim – și sferturile de lămâie – partea tăiată in interior pentru ca sucul să rămână in pește;
Amestecăm sarea cu albușurile și apa până devine ca un nisip umed;
Punem în tavă un strat de sare de 1 cm, așezăm peștele, apoi îl acoperim complet cu restul de sare, presând bine;
Coacem la 200°C 25 minute pentru 700 g –1,5kg pește (adăugăm 10 min pentru fiecare 500 g în plus);
Scoatem din cuptor, lăsăm 5 min să se așeze, apoi spargem crusta cu o lingură sau un ciocan de șnițele, apoi
îndepărtăm pielea, culegem cu grijă carnea.
Noi am servit peștele cu conopidă, orez amestecat cu porumb si boabe de soia și multă lămâie.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.