Nu aruncati painea, transformati-o!
De cand sunt mica stiu ca a arunca mancare (in special paine) este pacat. Mai tarziu mi-am dat seama ce inseamna acel „pacat”… cred ca era mai bine sa stiu doar ca nu-i corect doar fata de Dumnezeu, nu si fata de altii. Sa nu credeti ca vreau sa va tin vreo predica, insa vreau sa va vin in ajutor. Trecand de partea sentimentala a problemei, ajung la cea… pam-pam… materiala. Recunoasteti, multi dintre voi cumparati pesmetul, right? Right! Asa faceam si eu, pana cand am descoperit ca painea pe care o aruncam (cu sufletul indoit) se putea transforma intr-un superb auriu pesmet sau in… asta intr-o postare viitoare ;).
M-am hotarat sa scriu aceasta postare cand, unei prietene, fosta novice intr-ale gatitului, aceasta idee a tranformarii painii vechi in pesmet i s-a parut geniala. Cred ca asa mi s-a parut si mie la inceput, acum mi se pare ceva normal. I s-a parut o idee atat de buna incat m-a rugat sa povestesc pe blog pasii (mult spus) pe care ar trebui sa ii urmeze in a-si face singura pesmetul. Odata cu aceasta idee, mi-au mai venit si altele, aparent la fel de banale, dar de ajutor in gospodarie/bucatarie. Idei pe care le voi impartasi cu voi in viitor.
Asadar, daca sunteti sau nu novice sau doar poate nu ati avut pana acum acesta idee, vin eu sa va aprind beculetul 😉
Metoda pentru pesmetul facut in casa este extraordinar de banala. Tot ce va trebuie este painea, o sursa de caldura (calorifer/soba/soare) si un procesator (maruntitor/blender… sau cum vreti sa-i spuneti).
Cum procedam:
Depozitam pesmetul intr-un borcan sau o punga de hartie.
Ati vazut ce simplu a fost?!
Spor va doresc!