Toamna si iarna intr-un singur preparat
Povestea mea cu perele posate incepe in 2008. Prima data le-am mancat la Carul cu bere, insotie de un sos, asa imi amintesc. Atat denumirea cat si preparatul in sine mi s-au parut senzationale. Aveam impresia ca este un desert foarte sofisticat si greu de facut. Toate astea pana cand am inceput sa fiu pasionata de gatit si am dat de reteta de pere posate.
De fapt, perele posate sunt niste pere fierte intr-un lichid la foc mic. Azi, pere fierte in vin rosu aromatizat. Adica pere posate in vin fiert, la slow cookerul Crock-Pot 🙂
Am mai facut pere posate in vin, dar in oala. Insa varianta facuta in Crock-Pot este foarte difera. De ce: perele se poseaza la o temperatura mica timp de 3ore, astfel se impregneaza cu gustul de vin si cu aroma condimentelor. Nu mai zic de culoare… capata o culoare pe care, oricat as fi incercat, la posarea in oala n-am reusit sa o obtin.
Daca planuiati sa va achizitionati un slow cooker Crock-Pot, acum e momentul, de Black Friday sunt super preturi.
Ingrediente pentru 6 portii:
6 pere
1 portocala
200 g zahar brut din trestie
750 ml vin rosu (1 sticla – eu am folosit feteasca neagra)
1 plic condimente pentru vin fiert
250 g mascarpone
20g (1 lingura) zahar pudra
20 g (1 lingura) cacao
Cateva frunze de busuioc proaspat, ptr decor.
Cum procedam:
Punem in slow cooker vinul, zeama si coaja de la portocala, zaharul si mirodeniile
Curatam perele si le punem, culcate, in vin
Dam drumul la Crock pot (la minim)
Dupa 1:30 h ridicam capacul si intoarcem perele, apoi mai lasam 1:30
Dupa cele 3 h scoatem perele pe un servet absorbant si le lasam sa se receasca
Amestecam cu o spatula branza mascarpone, cacaoa si zaharul. Punem pe o farfurie 1 lingura de crema, adaugam para ai decoram cu frunze de busuioc.
Nu va fie teama sa incercati retete care la prima vedere par grele , nimic nu e imposibil.
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)
No comments
wow. arata exceptional de bine