Dupa cum deja stiti, duminica am fost invitata lui Marius Tudosiei in emisiunea Sanatatea in Bucate de la Digi 24. Daca nu ati vazut transmisia, va las linkul aici.
In emisiune la Marius imi place cel si cel ma mult. Are omul asta un talent sa te faca sa fii relaxat, sa te faca sa te simti important si special. Raspund de fiecare data cu drag invitatiei, cu atat mai mult cu cat cei din echipa, in frunte cu Andreea, producatoarea, sunt minunati.
Pe langa cele amintite mai sus, eu am totusi emotii cand merg la Marius, si nu pentru ca sunt in fata camerelor, ci pentru ca el stie atat de multe preparate, ingrediente si tehnici, incat este foarte greu sa il surprinzi. Am stat bine si m-am gandit, am analizat si mi-am zis ca nu am cum sa dau gres cu aceasta reteta inedita de toamna: pere posate in must, cu crema de must si struguri copti. Am avut dreptate! Nu numai ca a fost surprins, inca nu reusea nicicum sa vizualizeze aceasta crema pe care aveam sa o facem impreuna. Crema de care s-a si indragostit.
Asadar ma declar fericita ca am reusit sa il surprind pe acest guru al gusturilor si ingredientelor.
- 4 pere
- 750 ml must rosu
- 100 g zahar brut din trestie (50 g sunt pentru posat perele, dar doar daca mustul nu este suficient de dulce. Daca este dulce, nu mai adaugam zara in must ))
- 1 plic condimente pentru vin fiert
- 2 oua
- 1 lingura cu varf de amidon
- 1 ciorchine mare de struguri rosii
- 1 mana de nuci (optional )
- Cimbrisor pentru decor - optional
- Punem intr-o oala mustul, zaharul (daca folosim) si mirodeniile
- Curatam perele si le punem, culcate, in must
- Dam la foc mic si fierbem pentru 15 de minute (Atentie! dupa 5 minute de la fierbere scoatem mirodniile – daca le lasam mai mult ele vor da un gust usor amarui mustului)
- Dupa cele 15 de minute scoatem perele pe un servet absorbant si le lasam sa se receasca
- Intr-o tava in care am pus hartie de copt punem strugurii si ii dam la cuptorul incins la 190 de grade pentru 15 minute
- Intr-un bol incapator batem usor ouale cu 50 g zahar si amidonul
- Strecuram 500 ml must din oala in care am posat perele
- Turnam in fir subtire mustul in bol
- Dup ace am turnat tot mustul, il trecem iar prin sita si in punem din nou in oala
- Dam la foc mic pana cand se leaga o crema fina (pana se ingroasa) si compozitia nu mai are gust de amidon
- Incalzim usor nucile intr-o tigaie, doar cat sa se activeze uleiurile
- Intr-o farfurie adanca punem 1 polonic de crema, adaugam para, apoi o decoram cu boabe de strugure copt si nuci crocante.
Bucurati-va de deliciile toamnei!
Cu drag, Praji