Toata povestea cu aceste patratele din aluat fraged cu nuci, seminte si miere, super gustoase si super calorice, 🙂 a pornit in clipa in care am pus mana pe noua paleta de la Urban Decay, numita Naked Honey. Am vrut eu neaparat sa pregatsc ceva cu miere pentru ca mi se pare superba. Asa ca am luat cartile de bucate la rand si intr-una micuta si draguta, o carticica in editie limitata a unei reviste australiene, am gasit aceste parjiturele. Am adaptat reteta pentru ca, vai, mie, si australienii par a manca la fel de dulce ca americanii.
De cand creez mult continut, mai ales pe Instagram, ma gandesc mereu cum sa fiu cat mai creativa si cum sa fac in asa fel incat si zona de lifestyle, pe care o abordez acolo, sa se impleteasca cu domeniul meu preferat, cel culinar. O metoda buna pe care am descoperit-o, este sa ascoiez un produs din afara zonei culinare cu o reteta. La fel am facut si cu bijuteriile Iona, iar feedback-ul vostru a fost unul pozitiv, iar eu foarte incantata.
Paleta Naked Honey este o paleta de farduri de ochi, toate in aceeasi tema cromatica maro-auriu. Si pentru ca am fost la evenimentul de lansare, unde am primit una cadou, mi-am spus ca trebuie sa fac si o reteta. E prea frumoasa si ca ambalaj si culori incat sa nu apara si in pozele mele.
Mai jos va las reteta acestor prajiturele care sunt un fel de fursecuri cu nuci si seminte, acoperite de un strat de miere si zahar care se caramelizeaza la cuptor. Sunt bune, dar satioase 1 patratel iti satisface nevoia de dulce pentru mult timp.
Ingrediente (pentru 30 patratele)
Pentru blat:
130 g unt la temperatura camerei
100 g zahar
1 ou
200 g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
Pentru toping
270 g mix de seminte si nuci (eu am optat pentru nuci, seminte de dovleac, susan si seminte de floarea soarelui) – puteti face orice combinatie doriti
200 g miere
50 g zahar
90 g unt
2 linguri frisca lichida (smantana pentru frisca)
½ lingurita sare
Cum procedam:
Mixam untul cu zaharul, sarea si oul pana cand are o textura aerata, apoi adaugam faina si amestecam cu o spatula
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/25 si intindem in strat uniform aluatul in ea
Coacem blatul la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 15 minute
In timp ce blatul e la cuptor punem semintele intr-o tigaie si le dam la foc mic pentru cateva minute, doar pana candm simyim mirosul – asta inseamna ca s-au activat uleiurile
Dupa ce le-am copt putin le punem intr-un bol incapator
Intr-o cratita mica punem mierea, untul, zaharul si sarea si le lasam la foc mic pana cand se topeste zaharul
Dupa ce s-a topit zaharul lasam la fiert la foc mic timp de 2 minute
Dupa cele 2 minute adaugam frisca lichida si mai lasam la fiert 1 minut
Luam de pe foc, turnam compozitia fierbinte cu miere, amestecam rapid si intindem compozitia peste aluat
Dam din nou la cuptor pentru 15 minute
Dupa cele 15 minute scoatem de la cuptor, lasam sa se raceasca complet in tava, apoi dam tava la frigider pentru minim 2 ore
Dupa cele doua ore portionam in patrate sau drepunghiuri.
Cu drag, Praji