Perfecte pentru brunch-ul de duminica
Va spuneam si in articolele trecute ca trendurile culinare nu sunt de trecut cu vederea. Orice moda, desi ciclica, aduce un suflu nou. La fel este si in cazul clatitelor americane. Daca sunteti urmaritori ai bloggerilor culinari din afara tarii sau mancati in oras, vedeti ca in meniul bistrourilor se regasesc din ce in ce mai des pancakes in diferite combinatii. Dar bineintele ca ce fac ei la restaurante putem face si noi acasa. Asa ca astazi m-am gandit sa va prezint pancakes in varianta sarata, potrivita pentru un mic dejun. In Bucuresti e soare, a venit primavara… Eu scriu aceasta reteta duminica dimineata cu speranta sa o public pana cand incepeti voi sa pregatiti brunch-ul de duminica pentru cei dragi.
- Pentru ca este o reteta americana voi folosi si recomanda eu ca unitate de masura cana. Asadar luati o cana de ceai (nu conteaza dimensiunea, important este sa fie aceeasi) si cu aceea masurati si faina si kefirul
- 1ou
- ½ cana faina integrala de grau
- 1 praf de sare
- Putin piper proaspat rasnit
- ½ lingurita praf de copt
- 1 cana sana sau kefir
- 4 oua
- 4 felii de bacon
- 1 cutie de baby spanac (sau 100 g spanac)
- 2 cuburi de unt (un cub = cat o nuca)
- 1 lingurita de usturoi pudra
- Ulei pentru prajit ouale
- Un ardei kapia
- Busuioc proaspat pentru decor
- Incingem cuptroul la 200 de grade – dupa ce s-a incins, in tava cu care vine cuptorul, pe hartie de copt, distribuim feliile de bacon pe care le coacem pana cand devin crocante – aproximativ 10 minute
- Amestecam faina cu praful de copt
- Batem bine ouale impreuna cu sarea si piperul, apoi adaugam faina
- Oul si faina vor forma o pasta groasa peste care adaugam treptat sana/kefirul
- Vom obtine o compozitie un pic mai subtire decat o smantana
- Ungem o tigaie non aderenta cu unt si, cand e incinsa turnam cu ajutorul unui polonic compozitia de clatite (dimensiunea ramane la latitudinea voastra)
- Intoarcem clattita cand cand la suprafata vedem mici orificii, apoi o mai lasam 30 scunde – 1 minut (verificam ridicand-o, ne dormi o culoare maro aurie)
- Punem intr-o tigaie un cub de unt si o lingura de ulei (uleiul impiedica arderea untului)
- Adaugam spanacul, sare piper si usturoiul si sotam 2-3 minute spanacul pana cand se inmoaie
- Pregatim 4 ochiuri sau, daca doriti puteti si sa le posati
- Dupa cum vedeti si in simpaticul gif, montajul este simplu si haios
- Punem dupa cum urmeaza: clatita – spanac – bacon – ardei – ou – clatita – spanac – bacon – ardei – ou
- Decoram cu busuioc proaspat si mancam cu pofta!