Aroma de nerefuzat
Nu sunt o consumatoare infocata de paine, insa unei paini de casa nu-i pot rezista. Si asta, mai ales daca este pufoasa si aromata ca cea pe care urmeaza sa o prezint.
Va propun o reteta foarte-foarte simpla si extrem de gustoasa. Spun simpla pentru ca nu necesita framantare si nici nu este nevoie sa o lasam la crescut. Se pregateste in maxim 10 minute + coptul (Multumesc lui Edith pentru idee!). Este o paine pe care va garantez ca nu o veti astepta sa se raceasca, mai ales cand simtiti aroma de usturoi care va invaluie bucataria. Dar nu va speriati, am folosit doar o lingura de fulgi de usturoi doar pentru a o aroma si a o face mai gustoasa. Nu uit de asemenea sa va spun ca este o paine foarte sanatoasa, potrivita si pentru copii.
Sa purcedem!
Ne trebuie:
- 280 g faina neagra de grau
- 1 ou
- 250 ml iaurt sau lapte batut
- 1 praf de copt
- 1 lingura fulgi de usturoi
- 1 lingurita de sare (preferabil de mare)
- 1 lingurita zahar brun
Cum facem:
- incingem cuptorul la 200 grade C/gaz 5
- amestecam mai intai ingredientele solide: faina, praful de copt, fulgii de usturoi, sarea, zaharul
- apoi, intr-un bol mixam laptele cu oul
- incorporam ingredientele uscate si mai mixam putin (va rezulta un aluat foarte lipicios)
- tapetam o tava de chec cu hartie de copt
- adaugam compozitia in tava si coacem 30 -35 de minute (inainte sa scoatem painea din cuptor facem testul cu scobitoarea: daca iese curata, painea este gata)
S-aveti pofta!