Forrest Fruits. Carrot Cake. Pina Colada.
Salut, numele meu este Mihaela si sunt obsedata de mic dejun. Si nu, nu vreau sa ma vindec de aceasta obsesie. Imi place asa mult, incat m-am hotarat sa fac din blog un „meeting group” in care sa va imbolnavesc si pe voi. 😉 Si cine nu vrea sa fie virusat cu un stil de viata sanatos, o alimentatie elchilibrata si diversificata?! Hmmm… asa ziceam si eu. Da, este masa mea preferata. Si cum sa nu fie, cand la mic dejun poti manca orice. Am auzit ca unii mananca si ciorba… Bine, fie, si eu cateodata, cand chiar am nevoie sa ma dreg dupa o noapte lunga… stiti voi ce zic. Hihi;)
Pentru azi va propun overnight oatmeal – 3 variante de mic dejun, gata in 5 minute. Overnight otmeal, adica fulgi de ovaz lasati la hidratat peste nopate, suntde fapt un fel in sine, motiv pentru care am lasat denumirea in engleza (suna bizar rau „fulgi de ovaz peste noapte”). Fulgii de ovaz, mei, orz, grau, orez, etc, sunt pentru unii destul de greu de mancat, asa ca o minte ascutita s-a gandit sa ii fiarba cu lapte sau apa (terci/porridge) sau sa ii lase la hidratat in tihna, peste noapte. Pana dimineata ei se inmaoie si se imbiba in lapte, devenind astfel… divini! Sunt atatea posibilitati de a combina fulgii cu diferite fructe, seminte, nuci, incat mie imi este extrem de greu sa ma hotarasc asupra unei singure variante. Am ales sa va prezint trei dintre preferatetel mele, astfel incat sa gasiti si voi una care sa va placa. Daca nu va place niciuna, sper ca macar v-am dat cateva idei pentru a va face voi combinatia favorita. Sunt convinsa ca, pornind de la propunerile mele, veti face foarte multe combinatii delicioase!
- 4 linguri fulgi de ovaz (sau fulgii vostri preferati)
- 1 lingura de seminte de chia
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingura de gem/dulceata fructe de padure
- 2 linguri fructe de padure proaspete sau congelate
- coaja de la 1/2 lamaie
- 4 linguri fulgi de ovaz (sau fulgii vostri preferati)
- 1 lingura de seminte de chia
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingura miere sau gem de caise
- 1 morcov mediu, razuit
- 1 praf de scortisoara
- 1 lingura nuca (macinata sau maruntita)
- 3 linguri fulgi de ovaz (sau fulgii vostri preferati)
- 1 lingura+1/2 lingurita fulgi de cocos
- 1 lingura de seminte de chia
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingura miere sau sirop de artar
- 2 linguri ananas taiat cuburi
- 1/2 lingurita seminte de mac
- Intr-un borcan de 400 ml punem dupa cum urmeaza
- 1. fulgii de ovaz (la Pina Colada fulgii de ovaz+fulgii de cocos)
- 2. semintele de chia
- 3. laptele
- 4. iaurtul
- 5. gemul de fructe de padure/mierea sau gemul de caise/mierea sau siropul de artar
- 6. fructele de padure/morcovul/ananasul
- 7. coaja de lamaie/ scortisoara+nuca/jumatatea de lingurita de fulgi de cocos+semintele de mac.
- Punem capacul si lasam borcanele la frigider peste noapte. Pana a doua zi fulgii de ovaz si semintele de chia se vor hidrata si aromele se vor intrepatrunde.
Ps. Chia hidratata se transforma intr-un jeleu care sotului meu i s-a parut genial!
Iubiti mic dejunul!
Cu drag,
Praji.
No comments
Mi-au plăcut combinațiile tale. Carrot Cake îmi sună cel mai bine. Dar, Prăji, o versiune de oatmeal sărat? Ce-aș putea combina?
Uuu, sarat, suna foarte interesant. Cred ca ar merge o combinatie de iaurt cu branza si pe deasupra rosii+castraveti cu toping de parmezan. Sau bacon, branza, bucatele de ou fiert. Gata, fac si eu, mi s-a facut pofta!
Multumesc de idee, laura
Super!!!!Si ideea cu borcanasele mi se pare bestiala!!Like,like!!